1.7 trilyon $'ın gözü Türkiye'de

Türkiye'de Yapı Kredi Sigorta'yı satın alarak atak yapan Allianz, şimdi de gözünü Türkiye'de yapılacak büyük havaalanı, yol ve enerji yatırımlarına dikti.
1.7 trilyon $'ın gözü Türkiye'de

Dünyada 1.7 trilyon dolarlık varlık yönetimini gerçekleştiren ve dünyanın en büyük sigorta şirketi olan Allianz, önümüzdeki dönemde Türkiye'ye bünyesinde satın aldığı Yapı Kredi Sigorta aracılığı ile yatırım yapmayı gözüne kestirdi. Dünyanın en büyük tahvil fonu yöneticisi şirketlerinden PIMCO'yu da bünyesinde bulunduran Allianz, özellikle enerji alanında altyapı projeleri ile ilgileniyor. Allianz Türkiye CEO'su Solmaz Altın, Yapı Kredi Sigorta'yı satın aldıktan sonra Türkiye'de organik olarak büyümek istediklerini belirtti. Altyapı yatırımlarında spesifik olarak ilgilendikleri bir alan olmadığını da belirten Altın, 'Tabii ki yatırımcıya mevduattan fazla bir getiri sağlaması gerektiğini düşünüyoruz. Burada sadece yol, havalimanı değil bilhassa cari açığı kapatacak olan enerji yatırımları çok önemli' dedi.

ÇIKARMA YAPACAK

Allianz'ın aynı zamanda Avrupa'nın en büyük altyapı yatırımcısı olduğunu da belirten Altın, Türkiye'de altyapı yatırımlarına ilgi ile baktıklarını ifade etti. Altın, 'Sadece sigortacılık değil, Allianz'ın farklı birçok iş kolu da var. Allianz dünyanın ikinci büyük varlık yöneticisi, 1.7 trilyon dolarlık varlık yönetiyor. Henüz o faaliyet kollarımız Türkiye'de mevcut değil. Orada bir faaliyet söz konusu. Önümüzdeki yıllarda bu şirketleri de Türkiye'de görebiliriz' diye konuştu.

BES FONLARI İLE YATIRIM

Altın, 'Altyapı yatırımlarının hukuki çerçevesini, yapısını, kurgusunu yapılandırmak çok önemli. Hukuki çerçevenin nasıl olması gerektiği konusunda deneyimimiz var. Ayrıca Allianz Türkiye olarak bu alanlarda kendi varlıklarımızla da yatırım düşünebiliriz. BES fonları aracılığı ile de yatırım yapabiliriz' dedi.

Oto sigortasında rekabet yaşanacak

2014 yılında bir önceki yıldan daha farklı bir dönemle karşı karşıya olduklarını anlatan Altın; Merkez Bankası tarafından alınan önlemler dolayısıyla sigorta sektöründe fiyat rekabetinin hızlanacağını, fark yaratmanın hizmet anlayışıyla mümkün olabileceğini öngördüklerini kaydetti. Solmaz Altın, özellikle oto sigortalarında daha yoğun bir rekabet yaşanacağına inandıklarını ifade etti. Allianz Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bülent Eriş ise şirket olarak teknoloji ve dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini söyledi.

Allianz Türkiye'den % 15'lik büyüme hedefi

Allianz Türkiye'nin 2013 performansı ve gelecek vizyonun anlatıldığı toplantıda konuşan Solmaz Altın, Allianz Türkiye'nin 3,5 milyar TL prim üretimi ve 5 milyar TL'lik emeklilik fonu ile 2013 yılında Türkiye sigorta sektörünün lideri olduğunu açıkladı. Allianz Türkiye olarak hayat sigortası dışındaki alanlarda 2014 yılında yüzde 10-15 büyümeyi hedeflediklerini belirten Altın, '2013 yılında Yapı Kredi Sigorta ile birlikte 3 milyar lira ciro elde ettik' dedi.