1.Çocuk Tiyatro Festivali başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuklara tiyatro sanatını sevdirme amacıyla bu yıl ilk kez düzenleyeceği 1.Çocuk Tiyatro Festivali 21 Nisan'da yapılacak...
1.Çocuk Tiyatro Festivali başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuklara tiyatro sanatını sevdirme amacıyla bu yıl ilk kez düzenleyeceği 1.Çocuk Tiyatro Festivali 21 Nisan'da yapılacak yürüyüş kortejiyle başlayacak.

Kentte sanatsal faaliyetlerin artırılması için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, çocuklara tiyatro sanatını sevdirmek amacıyla festival düzenleniyor. Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan ve geleneksel hale getirilmesi düşünülen 1.Çocuk Tiyatro Festivali 21 Nisan'da yapılacak yürüyüş kortejiyle başlayacak. Saat 10.00'da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi önünde saat startı verilecek olan yürüyüş korteji sırasıyla Hintlibaba, Ali Emri Caddesi, Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı, Gazi Caddesi ve Melikahmet Caddesi'nin ardından yine Kültür ve Kongre Merkezi önünde sona erecek.

21 Nisan'da yapılacak yürüyüşün ardından 1.Çocuk Tiyatro Festivali 22, 23, 24, 28 ve 29 Nisan'da Kültür Kongre Merkezi'nde yapılacak tiyatro gösterileriyle tamamlanacak. Tiyatro oyunları belirlenen tarihlerde günde 2 seans şeklinde 12.00 ila 14.00 saatleri arasında sahnelenecek. 1.Çocuk Tiyatro Festivali'nde Orinin Tiyatrosu, Şanlıurfa Şehir Tiyatrosu, Dicle Üniversitesi Oyun Grubu, Tiyatro Pan, Uşak Kent Tiyatrosu ve Tiyatro Gülgeç birer oyun sahneleyecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilk defa düzenleyeceği 1.Çocuk Tiyatro Festivali'nde ayrıca çocuklara yönelik Kültür ve Kongre Merkezi'nde Kukla ve Pandomim atölye çalışması başlattı.

İHA