'1 dolara vatanını satan hainler'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu darbe girişiminin asıl gayesi vatanı bölmek ve ülkeyi Suriye haline çevirmekti. FETÖ de bunun maşasıydı. Bunları 1 dolara vatanı, milleti satan hainler diye tarif ediyorum." dedi.
'1 dolara vatanını satan hainler'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) asıl gayesinin milleti parçalayıp Türkiye'yi Suriye haline dönüştürmek olduğunu belirterek, "Dışarıdaki bazı güçlerin istediği buydu. Maalesef FETÖ de bunun maşasıydı. Bunları 1 dolara vatanı, milleti satan hainler diye tarif ediyorum." dedi.

Bakan Eroğlu, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılmak için geldiği Aydın'da Vali Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aydın'ı çok sevdiğini, buraya hizmet etmenin kendileri için bir şeref olduğunu ifade eden Eroğlu, Aydın'da ayak basmadık toprak bırakmadıklarını kaydetti.

Eroğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine Aydınlıların büyük bir cesaretle karşı çıktığına işaret ederek, Türk milletinin darbe girişimine ilişkin verdiği mücadeleden dolayı tüm dünyada "kahraman millet" olarak anıldığını vurguladı.

Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu FETÖ, kökü dışarıda, çok hain, alçak bir örgüttür. Tarihte pek çok darbe olmasına rağmen bu şekilde TBMM bombalanmamıştır, vatandaşa kurşun sıkılmamıştır. Diğer darbelerin maksadı hükümeti devirmektir ama bu darbe girişiminin asıl gayesi milleti parçalamak, vatanı bölmek ve ülkeyi Suriye haline çevirmekti. Dışarıdaki bazı güçlerin istediği buydu. Maalesef FETÖ de bunun maşasıydı. Bunları 1 dolara vatanı, milleti satan hainler diye tarif ediyorum."

"Askerimiz kahramandır"

Darbeci askerlerle Mehmetçiğin karıştırılmaması gerektiğine dikkati çeken Eroğlu, "Bunları lütfen Mehmetçik gibi düşünmeyin. Bunlar asker elbisesine girmiş vatanı satmış hainlerdir. Sapık bir örgüte, inanışa bağlanmış, İslamiyet ile alakası olmayan ve bunun peşinde koşan asker elbisesine bürünmüş hainlerdir. Yoksa bizim askerlerimiz kahramandır." ifadelerini kullandı.