'1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kampı' düzenlenecek

FETÖ'nün darbe girişimine karşı Türkiye'ye destek vermek amacıyla düzenlenecek "1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kampı", 10-24 Ağustos tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek.
'1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kampı' düzenlenecek

İslam Konferansı Gençlik Forumu (İKGF) İstanbul-İslam Dünyası Gençlik Başkenti İstişare Kurulu, FETÖ'nün darbe girişimine karşı Türkiye'ye destek vermek amacıyla "1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kampı" düzenleyecek.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, İKGF İstanbul-İslam Dünyası Gençlik Başkenti İstişare Kurulu toplantısında FETÖ'nün darbe girişimine karşı, Türkiye’nin yanında yer aldıklarını tüm dünyaya duyuracak eylemler gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda forum üyeleri, 10-24 Ağustos tarihleri arasında İKGF tarafından gerçekleştirilecek "1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kampı"nda Antalya’da bir araya gelecek.

10-16 Ağustos 2016 tarihinde erkekler, 18-24 Ağustos tarihinde kızlar olmak üzere iki grup halinde Antalya’da gerçekleştirilecek kamp organizasyonu, İslam dünyasından toplamda 200 gencin katılımıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IKGF Başkanı Büyükelçi Elshad İskandarov, darbe girişiminin temel nedenlerinden birinin Türkiye’nin özellikle sorunlu Ortadoğu coğrafyasında üstlendiği istikrar ve güven sağlayıcı rol olduğunu belirtti.

Toplantıda darbeye ilişkin görüşlerini paylaşan İskandarov, "İKGF olarak darbecilerin bu hain tutumuna karşı, ümmet coğrafyası gençliğinin bir araya geldiği, çok sayıda uluslararası projenin Türkiye’de gerçekleştirilmesine devam edilmesi kararını aldık. Gençlik kampında, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülke gençleri, bu hain kalkışma sebebiyle olağanüstü bir dönemden geçen kardeş Türk gençliğinin ve Türk demokrasinin yanında olduğunu dünya kamuoyuna büyük bir kararlıkla bir kez daha duyurmuş olacaktır." ifadelerini kullandı.