1 kişi 50 bilet aldı biletler tükendi

MERVE ATEŞ - YENİ HABER
1 kişi 50 bilet aldı biletler tükendi

İstanbul  ve Konya arasında Yüksek Hızlı Tren seferlerine vatandaşların büyük rağbet gösterdiği kısa bir süreliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ücretsiz olan biletler  tükendi. Biletlerde satış sınırlaması olmaması ve bir kişinin onlarca bilet alması nedeni ile vatandaşlar uygulamaya tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Tren hattının açılış törenine katılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmasında bir de müjde verdi. İstanbul-Konya arasında hizmet verecek hızlı tren hattının bir hafta süreyle ücretsiz olacağını açıkladı, fakat biletler saatler sonra tükendi.

SABAHA KALMADAN TÜKENDİ

Bir hafta boyunca ücretsiz yapılacak İstanbul-Konya arası YHT seferlerinde yer bulmak için vatandaşlar gecenin geç saatlerinden itibaren kuyruğa girdi. İstanbul Konya promosyonlu biletleri sabaha kalmadan tükendi.

VATANDAŞ TOPLU BİLET SATIMINA TEPKİLİ

Açılışın üzerinden 24 saat geçmeden biletler tükendi. Gara bilet almak için gelen vatandaşlar bilet almadan geri dönmek zorunda kaldı. Biletlerde satış sınırlaması olmaması ve bir kişinin onlarca bilet alması nedeni ile vatandaşlar tepki gösterdi. Bir seferde ücretsiz olması nedeni ile  50 bilet aldığını söyleyen Ali Turhan, “Akrabalarıma vereceğim, hep beraber 1 günde gezer geliriz. Erkenden sıraya girdim geceden beri buradaydım. Akrabalarım  giderlerse görmüş olurlar, gitmezlerse hatıra kalır” ifadesini kullandı.

“DÖNÜŞTE SIKINTI YAŞIYORUZ”

İstanbul Pendik garından gidiş dönüş bileti alan vatandaşlardan bir kısmı da mağduriyet yaşadıklarınım iddia etti. Vatandaşlar “Dönüş biletimiz alındı ama buradaki sistemde göremiyorlarmış görevliler bu yüzden dönüşte sıkıntı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

BİLETLER BİTMİŞ AMA TRENLER BOŞ

Bilet almak için saatlerce bekleyen vatandaş biletlerin saatler içerisinde tükendiğini öğrenince tartışma çıkardı. Biletlerin tükendiği ancak trenin yoluna koltukları boş bir şekilde devam ettiği görüldü.

13 SAATLİK YOL 4 SAATE DÜŞTÜ

Konya-İstanbul arasında seyahat süresi mevcut durumda otobüsle 10-11 saat iken, Konya-İstanbul yüksek hızlı tren hattının açılmasıyla bu süre 4 saat 15 dakikaya düştü.

2 GİDİŞ 2 DÖNÜŞ OLACAK

Günde 2 gidiş 2 dönüş olarak hizmet vermeye başlayacak YHT'ler, Konya'dan 6.10 ve 18.35'te hareket edecek. İstanbul'dan (Pendik) 7.10 ve 18.30 saatlerinde hareket edecek YHT'ler, İzmit, Arifiye, Bozüyük, Eskişehir ve Konya güzergâhında hizmet verecek.