1 Mayıs Ankara'da kutlandı

Ankara'da yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Kolej Kavşağı'ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sona erdi.
1 Mayıs Ankara'da kutlandı

Başkentteki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sona erdi.

Kolej Kavşağı'ndaki miting alanına 7 arama noktasından geçerek saat 10.00'dan itibaren gelmeye başlayan vatandaşlar, çeşitli siyasi parti, dernek ve STK'lara ait flamalar ile ellerinde "Yaşasın 1 Mayıs", "Güvenceli iş, güvenli gelecek", "Eğitime bütçe, okullara ödenek", "Savaşa hayır" yazılı dövizler taşıdı.

Meydanda kutlamalar için kurulan büyük standa "Güvenli İş, Güvenlik Gelecek " ve 'Barış, demokrasi, özgürlük", "Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, TTB", yazılı pankart asıldı.

Kutlama programı, 1 Mayıs 1977'deki Taksim olayları, Ankara Garı, Suruç ve Diyarbakır saldırıları ile iş kazalarında yaşamlarını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Bu esnada bazı gruplar ellerindeki siyah balonları gökyüzüne bıraktı.

1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz'ın kısa açılış konuşmasının ardından Türk Metal Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Alpoğlu kürsüye çıktı.

Çalışma hayatının önemli sorunlarının bulunduğunu belirten Alpoğlu, bu sorunlara esnek çalışma uygulamasının eklendiğini söyledi.

Esnek çalışma uygulamasının iş gücünün kiralanması anlamına geleceğini savunan Halil İbrahim Alpoğlu, kıdem tazminatının işçilerin güvencesi olduğunu, işçiler olarak kıdem tazminatı hakkında hiçbir geriye gidişi kabul etmeyeceklerini dile getirdi.​

Alandakiler, konuşmaların ardından sahneye çıkan "Grup Günyüzü"nün söylediği türküler eşliğinde halaylar çekti.

Yaklaşık 4 saat süren kutlamalar, konserin ardından sona erdi.

Vatandaşların alanı boşaltmasının ardından belediye ekipleri de temizlik çalışmasına başladı. Temizliğin ardından kavşak trafiğe açılacak.