1 milyon haneye 2 yıl ücretsiz internet! İşte son başvuru tarihi

1 milyon haneye 2 yıl ücretsiz internet! İşte son başvuru tarihi
Bir milyon hanede ve yeni tesis edilecek aboneliklerde geçerli olması öngörülen kampanyanın, toptan genişbant erişim hizmetlerinin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle internet kullanımını yaygınlaştıracağı, ülkede nüfus ve bölgeler arası sayısal uçurumu gidereceği ve sabit internet aboneliği bulunmayan kullanıcıların genişbant internet abonesi olmalarını temin etmek suretiyle elektronik haberleşme hizmetlerine yönelik talebi ve arzı artıracağı değerlendiriliyor.       
 
Yeni aboneliklerde
BTK’nın internet sitesinde yer alan kurul kararına göre, Türk Telekom’un 4 Mbit/sn hızında ve 4 GB kotalı DSL genişbant internet hizmetinin 24 ay süreyle ücretsiz sunulmasına yönelik kampanya uygulama esasları onaylandı. Onaylanan kampanya uygulama esaslarının, Türk Telekom tarafından internet servis sağlayıcılara duyurulmasına karar verildi.            
 
Son başvuru 13 Temmuz                                                                        
Buna göre, kampanya 13 Temmuz 2015’e kadar xDSL Toptan Al-Sat ve IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi modellerinde ve 4 Mbit/sn hız ve 4GB kotalı internet paketinde yapılan yeni satışlarda geçerli olacak. Kampanya kapsamında sunulacak paket, yeni aboneliklerde ve tesis adresinde abonelik iptali üzerinden en az 3 ay geçmiş satışlarda uygulanacak.      
 
Bitiminde isteyen abone hattını iptal ettirebilecek. Bu durumda herhangi bir ceza uygulanmayacak. İsteyen abone 4 Mbit/sn 4 GB paketinde kalabilecek, bu durumda tarifede duyurulan paket ücreti üzerinden ücretlendirilecek.               
Diğer sağlayıcılar da sırada
 
Diğer internet servis sağlayıcılar da benzer hizmeti vermeye hazırlanıyor. Turkcell Superonline da açıklamasında, “Aynı altyapıdan DSL hizmeti veren tüm internet servis sağlayıcılar bu hizmeti verebilecek. Yakın bir sürede biz de benzer bir kampanyayla müşterilerimizi buluşturacağız” dedi. Türkiye’de 2014 yılı rakamlarına göre 42 milyon internet abonesi var. Abonelerin yüzde 43’ünün, 4-8 Mbit/sn hızda bağlantı sunan paketleri tercih ettiği görülüyor.