1 yılda 111 kilodan 55 kiloya düştü

Sivas'ta aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan, nefes alma güçlüğü çeken ve günlük yaşamını zorlukla sürdüren hemşire Yılmaz, "mini gastrik bypass" ameliyatının ardından 1 yılda 111 kilodan 55 kiloya düştü.
1 yılda 111 kilodan 55 kiloya düştü

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümünde hemşire olarak görev yapan 27 yaşındaki Yılmaz, fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başladı. Nefes almakta güçlük çeken ve doktorların şeker hastası olma yolunda ilerlediğini söylediği Yılmaz, 111 kiloya ulaşınca "mini gastrik bypass" ameliyatı olmaya karar verdi.

CÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Atabey tarafından gerçekleştirilen ameliyatın ardından 1 yılda 56 kilo veren Yılmaz, rahat hareket etmenin ve doyasıya yürümenin mutluluğunu yaşıyor.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl mayıs ayında ameliyat olduğunu ve 1 yılda 111 kilodan 55 kiloya düştüğünü söyledi.

Ameliyat öncesinde günlük hayatındaki aktivitelerin hiçbirini yerine getiremediğini anlatan Yılmaz, "Nefes almakta çok güçlük çekiyordum, topuklu ayakkabı giyemiyordum. Uyurken bile benim için sıkıntı oluyordu. Doktorlarım şeker hastası olma yolunda olduğumu söylediler ve çok tedirgin oldum. Diyabet olmak istemediğim için ameliyat olmaya karar verdim." dedi.

Kiloluyken yürümeye üşendiğini ifade eden Yılmaz, şimdi ise hiç üşenmeden rahat nefes alarak 10 kilometreye kadar yürüyebileceğini dile getirdi.

Ameliyat öncesinde 58 beden giyindiğini ve kıyafet bulmakta sıkıntı yaşadığını da dile getiren Yılmaz, şimdi 40 bedene düştüğünü ve her mağazadan rahatça alışveriş yapabildiğini aktardı.

Yılmaz, eski kıyafetlerinden sadece bir pantolonunu anı olarak sakladığını ve gardırobundaki giysilerini yenilediğini belirtti.

"Ameliyatın riski yok"

Ameliyatı gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Mustafa Atabey ise Yılmaz'ın kentte ilk ameliyat ettiği hastalar arasında yer aldığını dile getirerek, "Takipleri devam ediyor, kendisi gayet sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayata devam ediyor." dedi.