10 bin kişiye iş

10 bin kişiye iş

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, aylık ortalama 13 bir kişinin kurumlarından hizmet aldığını belirterek, “2016 Temmuz ayı sonu itibariyle özel sektör iş yerlerine 6 bin 93 işe yerleştirme yaptık, hedefimiz yıl sonuna kadar bu sayıyı 10 bin seviyelerine çıkarmak" dedi.

Sakarya Dernekler İl Müdürü iken Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne 7 Haziran 2016 tarihinde vekaleten atanan Adnan Zengin'in 8 Ağustos 2016 tarihinde asaleten atanması yapıldı. Göreve başladığı andan itibaren kurumun sorunlarını masaya yatıran ve bu sorunların çözülmesi için kalıcı ve sonuç odaklı çalışmalar yapan Zengin, kurumun öncelikli sorununun bina sorunu olduğunu söyledi.

2 aylık görev süresi içerisinde mesaisinin büyük kısmını bu sorunu çözmeye ayırdığını dile getiren Zengin, “Vatandaşımıza kaliteli hizmet vermemiz için öncelikle kurumsal binamızın buna elverişli olması gerekir. Aylık ortalama 13 bin vatandaşımız kurumumuzdan hizmet almaktadır ancak Kurumumuzun bu yoğunluğu kaldırabilecek fiziki kapasitesi maalesef yok. Valimiz Sayın Yücel Yavuz 28 Temmuz 2016 tarihinde kurumumuzu ziyaret ederek binamızın yetersiz olduğunu gözlemlemiş ve bu sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtmiştir" diye konuştu.

Kurum çalışmalarına da değinen Zengin, 2016 Temmuz ayı sonu itibariyle özel sektör iş yerlerine 6 bin 93 işe yerleştirme yaptıklarını, hedeflerinin yıl sonuna kadar bu sayıyı 10 bin seviyelerine çıkarmak olduğunu ifade etti. Düzenli bir şekilde piyasa aktörlerini ziyaret ettiklerini, iş gücü piyasası araştırmaları yaptıklarını belirten Zengin “Amacımız iş gücü piyasasının nabzını tutarak piyasanın talep ve beklentileri doğrultusunda faaliyetlerimize yön vermektir. Bunun için piyasanın aramış olduğu mesleklerde kurslar düzenliyoruz. Temmuz sonu itibariyle 666 kişiye mesleki eğitim verdik. Yıl sonuna kadar bu sayıyı bine çıkarmayı hedefliyoruz. Girişimciliğin desteklenmesine ve kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik 730 kişiye girişimcilik eğitimi verdik, önümüzdeki aylarda da planlarımız dahilinde açmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Özellikle işbaşı eğitim programlarında yoğun başvuru yaşadıklarını belirten İl Müdürü Adnan Zengin, Haziran sonu itibariyle bu programlardan 2 bin 192 kişinin faydalandığını belirtti.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu olarak Trabzon'un istihdamı ile kurs ve toplum yararına projelerinin bütçelendirilmesi, ödenek aktarılması noktasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun desteklerinin kendileri için çok büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu kaydeden Zengin, “İlimizde Sayın Bakanımızın yoğun temposuna uyum sağlamak için mesai mefhumu gözetmeksizin Kurum çalışanları ile birlikte uyum içinde faaliyetlerimize devam etmekteyiz" şeklinde konuştu.
28-29 Eylül 2016 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde beşincisini düzenleyecekleri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ile ilgili de bilgiler veren Zengin, şunları söyledi:

“Bu yıl düzenleyeceğimiz fuara 80 firmanın üzerinde katılım beklemekteyiz. Bu firmaların da bin 500'ün üstünde açık iş pozisyonları olacağını tahmin etmekteyiz. Doğrudan iş görüşmelerine aracılık edeceğimiz söz konusu fuara 15 bin'in üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. İş arama sürecinde olan vatandaşlarımızın özellikle fuara gelmeleri, insan kaynakları uzmanlarıyla görüşmeleri, iş başvuru formlarını doldurmaları çok önemlidir. Vatandaşlarımızın, her meslek grubundan iş bulma ihtimalinin çok yüksek olduğu bu fuarı kaçırmamaları çok önemli."