10 dakikada Hemoroid tedavisi

10 dakikada Hemoroid tedavisi

Medicana Konya Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü doktorlarından Op. Dr. Olcay Arıcı, hemoroid hastalarını 10 dakikada tedavi ettiklerini söyledi. 

Hemoroidal hastalıkların, halk diliyle basurun, toplumun büyük kesimini etkileyen ve hayat kalitesini düşüren bir hastalık olduğunu ifade eden Op. Dr. Olcay Arıcı, “Hemoroidal hastalık, kısa tanımıyla anal bölgedeki damarların genişlemesidir. Bazen bu genişleme o kadar ileri düzeye gelir ki hastanın yaşamasını engellemeye başlar. Bu hastalık genellikle kendini şişme, ağrı ve kanama şeklinde gösterir. Bulunduğu bölgeye göre hemoroidal hastalıklar, iç ve dış hemoroidler diye ikiye ayrılır. İç hemoroidler, genellikle kendini hastanın fark edeceği şekilde bir kanamayla gösterir. Dış hemoroidler ise, kendini çoğunlukla ağrı ve özellikle tuvalet ihtiyacı sırasındaki zonklamalarla hissettirir” şeklinde konuştu.

“TEDAVİSİ ÇOK KOLAY, ÇEKİNMEDEN DOKTORA BAŞVURUN”
Hemoroid hastalarının genellikle çekinerek doktora çok geç başvurduklarını belirten Op. Dr. Arıcı, “Hemoroid hastaları doktora çok geç başvurdukları için teşhis ve tedavileri mutlaka gecikir. Çoğunlukla bu hastalarda ameliyat veya müdahaleye ihtiyaç duyulur. Bu hastalığın bilinmesi gereken bir şeyi var ki, o da hemoroid gibi tedavisi çok kolay bir hastalıkta çekinilmemesi gerektiği. Çünkü bu hastaların çoğunlukla yaşam kaliteleri çok düşük olur. Ağrı yüzünden sosyal hayatta rahat edemezler” diye konuştu.

“10 DAKİKADA TEDAVİ”
Medicana Konya Hastanesi olarak hemoroidal hastalıklardaki tedaviyi 10 dakikada tamamladıklarının altını çizen Op. Dr. Arıcı, “Hasta, 10 dakikalık tedavinin ertesi günü tekrar normal hayatına geri döner. Bu işlem bu kadar kolayken ve hasta rahat edebilecekken bu sıkıntıyı çekmenin bir anlamı yok. Eğer böyle bir hastalığınız, bir sıkıntınız varsa lütfen bu hastalıktan çekinmeyin veya doktora gelmekten utanmayın” ifadelerini kullandı.