101 günlük nefes kesen operasyonun perde arkası

49 Türk'ün IŞİD'in elinden kurtarılmasının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. İşte nefes kesen operasyonun perde arkası:
101 günlük nefes kesen operasyonun perde arkası

Dünya IŞİD'in peşine düşerken Türkiye nefes kesen bir operasyona imza attı. Musul'da 101 gündür rehin tutulan 49 vatandaşımız, müthiş bir harekatla vatan topraklarına ayak bastı. 

Buna göre 530 kişilik özel ekip Musul'a sızdı. 101 gün boyunca rehineleri takibe aldı. Irak-Suriye-Türkiye üçgenindeki 700 Km'lik yol, yabancı ajanlardan arındırıldı! Ve vatandaşlarımız kurtarıldı

İşte 101 günlük operasyonun perde arkası:

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu 11 Haziran günü IŞİD militanları tarafından basıldı. Konsolos Öztürk Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 49 vatandaşımız rehin alındı.

Türkiye, vatandaşlarımız için dua ederken Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın başkanlığındaki ekip düğmeye bastı. 400 Bordo Bereli ile 130 kişilik Muhabere ve Arama Kurtarma Timi (MAK) sahaya çıktı. 

ARAPÇA, İBRANİCE VE KÜRTCE BİLİYORLAR

MİT'in Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı'na bağlı özel yetiştirilmiş elemanlar da hazırdı. Arapça, İngilizce, İbranice ve Kürtçe bilen bu ajanlar her noktaya sızdı. Rehineler adres değiştirirken Türk ekibi de saniye saniye onların arkasındaydı. 530 kişilik özel ekip karda yürüyüp izini belli etmemek için inanılmaz planlar uyguladı. Özel ekip, Musul'da 8 kez yer değiştiren rehinelerimizin her saniyesini takibe aldı. Operasyondan hiçbir gizli servisin haber almaması için de özel bir yazılım hazırlandı. Teknik takip ve izleme özelliği bulunan bu yazılım, İnsansız Hava Araçları'na takıldı. Operasyona kısa bir süre kala bu yazılım 4 adet F16 uçağı, 5 Skorsky ve 2 Kobra helikopterine de uygulandı. Söz konusu yazılım sayesinde CIA, MI6 ve MOSSAD'ın operasyondan haberi olmadı! Kurtarma harekatına günler kalan Musul (Irak)- Rakka (Suriye) ve Akçakale (Türkiye) üçgeninde 700 kilometrelik bir koridor hazırlandı. Her 10 km.'de bir yerel aşiret ve halk görünümlü birlikler ile güvenlik sağlandı. Ayrıca yabancı gizli servis ajanları da bu noktalardan uzaklaştırıldı. Ve bu çalışmalar sonunda Türkiye 19 Eylül'de düğmeye bastı. MİT'in Türkmen, Kürt, Arap elemanları da operasyona katıldı. 49 Türk vatandaşı film gibi bu harekatla Türkiye'ye ulaştırıldı.

MÜTHİŞ BAŞARI

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın imza attığı kurtarma operasyonu dünya tarihine geçti. Söz konusu operasyon, ABD, İngiltere ve İsrail'in gizli servislerini şoka uğrattı. ABD'nın CIA'yi, İngiltere'nin MI6'i, İsrail'in MOSSAD'ı tam anlamıyla neye uğradığını şaşırdı. Zira MİT operasyon yaparken bölgede bulunan gizli servis elemanlarının ruhu bile duymadı. Türk güvenlik birimleri tarafından gerçekleştirilen bu harekatın örneğinin olmadığı açıklandı.

BORDO BERELİ DESTEĞİ

Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yönettiği operasyona 400 kişilik Bordo Bereli ekibiyle destek verdi. Zira Bordo Bereliler her türlü operasyonda büyük başarılara imza atmış ekiplerdi. İşte Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görev yapan Bordo Bereliler'in özellikleri: Yakın tehlikelere anında karşı koyabiliyorlar. Ayrıca gerektiğinde hava desteği alarak da operasyon yapabiliyorlar. Gece görüş donanımına da sahip olan borda bereliler, her türlü şartlarda görev yapabilecek şekilde eğitimden geçiriliyor.

SON KARAR DİPLOMATIN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terör örgütü IŞİD'in ilk ilerlemesi karşısında, "konsolosluğun tahliyesi" talimatını verdiği öğrenildi.

Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın da önce tahliye hazırlıklarına başladığı belirtildi. Ancak "Musul Havalimanı da işgal edildi" bilgisi gelince Konsolos Öztürk Yılmaz'ın kararından vazgeçtiği bildirildi.

Kaynak: Takvim