10'un adı Recep Kara!

Ata sporunda sezonun en büyük organizasyonlarından biri olan Merzifon Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı. Kara, yağlı güreş takvimindeki 53. turnuvada 10. kez birincilik kürsüsüne çıktı.
10'un adı Recep Kara!

Merzifon Stadı'ndak güreşlere Türkiye'nin bütün ünlü başpehlivanları iştirak etti. Kırkpınar Başpehlivan Fatih Atlı, geçen yılın başpehlivanı ve bu yılın finalisti İsmail Balaban son dörde kalamazken yarı finalde Ankara Büyükşehir Belediyespor'dan Recep Kara, Fatih Atlı'nın ustası Bayram Ertan'ı mağlup etti. Diğer karşılaşmadaysa, aslen Amasyalı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesporlu Ali Rıza Kaya, Ankara Büyükşehir Belediyespor'dan Antalyalı Mehmet Yeşil Yeşil'i mağlup etti.

Akşam hava karardıktan sonra yapılan finalde Recep Kara, Ali Rıza Kaya'yı memleketinde yenmeyi başardı ve altın kemerin sahibi oldu. Kara ödülünü Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı'nın elinden aldı.

Bu yıl Kırkpınar'da üçüncü olan Recep Kara, yerel turnuvalarda 10 birincilik elde etti ve şu anda en formda pehlivan durumunda. Ünyeli sporcu ayrıca üç ikincilik, (Kırkpınar dahil) beş de üçüncülük elde etti.