10'uncu Yıl Marşı'nın yasaklandığı iddiasına cevap

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, "10'uncu Yıl Marşı mı kaldı memlekette. 100'üncü Yıl besteleniyor artık, 2023'e gidiyoruz diyorum. Bu çok mu yanlış anlaşıldı ben onu anlamadım." dedi.
10'uncu Yıl Marşı'nın yasaklandığı iddiasına cevap

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, "10'uncu Yıl Marşı mı kaldı memlekette. 100'üncü Yıl besteleniyor artık, 2023'e gidiyoruz diyorum. Bu çok mu yanlış anlaşıldı ben onu anlamadım." dedi.

Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul müdürleriyle iş güvenliğiyle ilgili bir toplantı yaptığını ve bazı konulara değindiğini söyledi.

Toplantıda, son zamanlarda mezuniyet törenlerinde 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmasının doğru olmadığını, sanki bunun bir milli marş gibi algılanmasına sebebiyet verildiğini ifade ettiğini belirten Cengiz, bunun üzerine basın mensuplarının kendisine soru yönelttiğini anlattı.

Cengiz, soruya, "10'uncu Yıl Marşı mı kaldı memlekette, 100'üncü Yıl besteleniyor artık diyorum, 2023'e gidiyoruz diyorum. Bu mu çok yanlış anlaşıldı, ben onu anlamadım." diye cevap verdiğini söyledi.

Yusuf Cengiz, söylediklerini inkar etmediğini kaydetti.