11 maç aradan sonra kazanan Konyaspor'da Kocaman'ın galibiyet yorumu

Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, 4-2’lik Alanyaspor galibiyeti sonrasında yaptığı açıklamada, Konyaspor’u sevenleri mutlu ettikleri için kendilerinin de mutlu olduğunu söyledi.
11 maç aradan sonra kazanan Konyaspor'da Kocaman'ın galibiyet yorumu
Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, 4-2’lik Alanyaspor galibiyeti sonrasında yaptığı açıklamada, Konyaspor’u sevenleri mutlu ettikleri için kendilerinin de mutlu olduğunu söyledi.
 
‘KONYASPOR ADINA SEVİNDİRİCİ BİR GALİBİYETTİ’
Konyaspor’un teknik direktörü Aykut Kocaman, 4-2 kazandıkları Alanyaspor maçını değerlendirdi. Kocaman, ‘’Olumlu-olumsuz seriler, galibiyetler, mağlubiyetler bu işin doğasında var. Bu kadar uzun süre çalışırken olumsuz anlamda da olumsuz anlamda da pek çok bilinmeyen, farklılık, yenilik ve rekorla karşılaşacağız. Benden ziyade Konyaspor adına sevindirici bir galibiyetti. Son zamanlarda 4-5.’lik pozisyonunu takibi kaybettik. Konyaspor’u sevenler için sıkıntılı bir durumdu. Onlar mutlu olmuşlardır. Onun mutluluğu yeter’’ şeklinde konuştu.
 
‘HERKESTEN KATKI BEKLİYORUZ’
Oyuna bir bütün olarak baktığını söyleyen Kocaman, ‘’Ofansif anlamda da defansif anlamda da takımı bir zincir olarak görüyorum. Forvet oyuncuları da orta saha oyuncuları da bu zincirin bir parçası. Eğer yapabileceksek top bizdeyken atak anlamında tüm oyunculardan katkı bekliyoruz. Öbür taraftan da top rakibe geçtiği andan itibaren topun arkasında baskı için, topu kapmak için her şeyi yapmalı. Bu konuda uyumumuz çok iyi değil ama genel anlayışımız bu. Rakibimizin de hakkını teslim edelim. Çok iyi bir takımla oynadık. Oyunda kurguları var. Topu aldıkları andan itibaren çok hızlı bir şekilde rakip kaleye gidebiliyorlar. Özgüvenle ilgili ciddi problemlerimiz varken böyle bir takımı yendiğimiz için son derece mutluyum’’ ifadelerini kullandı.
 
‘ŞAMPİYONU TAHMİN ETMEK ZOR’
Son olarak şampiyonluk yarışı hakkında görüş bildiren Aykut Kocaman, ‘’Başakşehir ile oynadığımız maç sonrasında fazla bir şeyin değişmeyeceğini, Başakşehir’in önde olacağını düşünüyordum. O gün de bunu dile getirdim. Tahminler her zaman tutmuyor. Kalan 3 hafta için bir tahmin yapmak kolay değil. Bu sene hiçbir takım maç öncesinde ‘Biz bu takımı yeneriz’ diyemiyor. Sadece Konyaspor’un rakipleri açısından değil, her takım için geçerli. Hemen Hemen her maçı izliyoruz. Şampiyonluk yarışındaki tüm takımların maçları çok zorlu. Her sonuç çıkabilir. Başakşehir’in 6 maçta sadece 6 puan alabileceğini kimse tahmin edemezdi. Bir şey söylemek çok zor. Başakşehir maçı sonrası söylediklerimi geri aldım izleyip göreceğiz’’ dedi.