118. Boston Maratonu başladı

Dünyanın en önemli atletizm etkinliklerinden Boston Maratonu, geniş güvenlik önlemleri altında başladı.
118. Boston Maratonu başladı

Atletizmde sezonun 6 büyük maraton yarışından biri olan ve geçen yıl 3 kişinin öldüğü, 264 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıların yarışın önüne geçtiği Boston Maratonu'nun 118'incisi başladı.

Boston'a yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Hopkinton kasabasından başlayan maraton Ashlan, Framingham, Natick, Half, Wellesley, Newton ve Brookline güzergahı üzerinden kente ulaşacak. Geçen yılki saldırılar nedeniyle sloganı 'Güçlü Boston' olarak belirlenen yarışa bu yıl, geçen yıla göre katılımın çok fazla olması dikkati çekiyor. 

Polis, yaklaşık 36 bin sporcunun katıldığı 42,195 kilometrelik maraton güzergahını özel edbirlerle koruyor. Güvenlik gerekçesiyle yarışma alanına sporcu ve izleyiciler, otobüslerle taşındı. 

Üniformalı güvenlik güçlerinin yanı sıra 3 bin 500 de sivil polisin seyircilerin arasında görev yaptığı maraton güzergahına fazladan 100 güvenlik kamerası daha yerleştirildiği belirtildi. Polis, maratonun bitiş bölgesine sırt çantası, büyük boyutlu bayrak ve büyük hacimli içecek sokulmasına da izin vermiyor. 

Boston'da geçen sene 23 binden fazla kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan düdüklü tencere içerisine yerleştirilmiş iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 264 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Olayın faili olduğu belirtilen Cohar ve Tamerlan Tsarnaev kardeşlerin düdüklü tencere ile hazırladıkları bombaları sırt çantasında taşıdıkları ortaya çıkmıştı. Olayın yıl dönümü nedeniyle geçen hafta yapılan anma törenleri sonrasında da polis, aynı yere bırakılan ve içinde elektrikli pilav tenceresi olduğu açıklanan iki sırt çantasını kontrollü olarak patlatmıştı.

Bu arada rekor düzeyde ilgi gören bu yılki Boston Maratonu'nun kent ekonomisine 175 milyon dolardan fazla katkı sağlaması bekliyor.