"12 değil, 22 puan silme cezası verseler de fark etmez"

Elazığspor Teknik Direktörü Temizkanoğlu, puan silme cezasıyla ilgili açıklama yaptı.
"12 değil, 22 puan silme cezası verseler de fark etmez"

TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor'un teknik direktörü Ogün Temizkanoğlu, 12 puanlarının silinmesiyle ilgili, "Bize 12 değil, 22 puan silme cezası da verseler fark etmez." dedi.

Elazığspor Kulübü tarafından düzenlenen moral etkinliğinde konuşan Temizkanoğlu, zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

"Gereken cevapları sahada vereceğiz"

Temizkanoğlu, FIFA'nın kararı doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 12 puanlarının silindiğini hatırlatarak, "FIFA gerekçe olarak, 2 yıl önce Serdar Gürler'in Trabzonspor'a satılmasının ardından Fransız ekibi Sochaux'a ödenmesi gereken yetiştirme bedelinin yatırılmamasını ve Fabio Bilica'nın alacaklarının zamanında ödenmemesini gösterdi." diye konuştu.

İki dosyadan dolayı bu durumla karşı karşıya kaldıklarını aktaran Ogün Temizkanoğlu, "Bu süreçte ayakta kalmasını biliriz ve kalacağımıza da inanıyoruz. Bize 12 değil, 22 puan silme cezası da verseler fark etmez. Çok onurlu futbolculara sahibiz. Gereken cevapları sahada vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte söz alan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da silinen 12 puanın Elazığspor'a gönül veren herkesi üzdüğünü dile getirdi.

Verilen cezanın yılların birikimi, ilgisizliği ve eksikliğinden kaynaklandığını, şimdiki yapıya bu cezaların yüklemenin büyük bir yanlış olduğunu savunan Yanılmaz, "Bu açıdan ben hem yerel hem de ulusal spor kamuoyunu tartışmaya davet ediyorum. Televizyonlarda spor yorumu yapanlar, Elazığspor'un hakkını savunacak iradeyi göstersinler. Elazığspor ile ilgili verilen mücadelenin yüzde birini bahsetseler inanın çok şey değişecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğe, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, kulüp yöneticileri ve futbolcular katıldı.