Senan Kazımoğlu

Senan Kazımoğlu

12. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI

12. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Dünyanın 60 ülkesini gezmek için ne kadar süre gerekir diye sorsam, cevap ne olurdu acaba? Birkaç gün mü, birkaç hafta mı, yoksa birkaç yıl mı? Sorumu, 60 ülkeyi ne kadar zamanda tanıyabilirsiniz diye değiştirirsem hangi cevabı alırım sizce?

Peki ya ben size, 60 ülkeni birkaç saat içinde gezebilir, o ülkenin vatandaşlarının rehberliyle birkaç saat içersinde o ülkeleri tanıyabilirsiniz desem, ne dersiniz? Hem de hiçbir ülkeye gitmeden, bizzat şehrimiz Konya’da. Nasıl mı? Elbette 12. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları etkiliğiyle.

Bu hafta sonu Konya Kılıçarslan Şehir Meydanında Konya Büyükşehir Belediyesi ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin ortaklaşa düzenlediği, 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğinin Konya etabı gerçekleşecek.  Türkiye genelinde 12., Konya’da ise 10. düzenlenen etkinliğin bu yıl ki konusu “Doğudan Batıya Adil Bir Dünya” olarak belirlendi. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu UDEF tarafından, 51 ülke 91 şehirde halka açık olarak yapılacak bu etkinliklerin final programı da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 4 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Peki, 27-28 Nisan tarihinde Konya Kılıçarslan Şehir Meydanında gerçekleşecek bu programda siz neleri göreceksiniz? Siz bu programda, dünyanın dört bir tarafından Konya’ya eğitim almak için gelmiş olan öğrencilerin, kendi ülkelerini tanıtmasına şahit olacaksınız. Her bir çadırda sizi kendi yerel kıyafetinde bir öğrenci karşılayacak. Siz bu çadırlarda o ülkeni tanıyıp, ülkeye has kültürel eşyalarını göreceksiniz. Bundan başka o ülkenin değişik yemek kültürünü ve lezzetlerini tatma fırsatını bulacaksınız. Ayrıca meydanda kurulacak olan sahnede farklı kültürlere ait olan değişik sahne performanslarına şahit olacaksınız.

Bütün bunlar ve daha fazlası için sizi, 27-28 Nisan, Konya Kılıçarslan Şehir Meydanında gerçekleşecek olan 12. Uluslararası Öğrenci Buluşmasına davet ediyorum. Tüm halkımız davetlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Senan Kazımoğlu Arşivi
SON YAZILAR