"12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Tekirdağ'da düzenlenen "12'nci Uluslararası Öğrenci Buluşması" programında, yabancı üniversite öğrencileri, kültürlerini tanıtma imkanı buldu
"12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"

TEKİRDAĞ (AA) - Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinliği Tekirdağ'da gerçekleştirildi.

Süleymanpaşa Bedesten Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Bulgaristan, Irak, Filistin, Yunanistan, Filipinler, Suriye ve Somali'nin de aralarında bulunduğu 15 farklı ülkeden öğrenciler yer aldı.

Ülkeler arasında kardeşlik köprüleri kurulması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki teması "Doğudan Batıya Adil Bir Dünya" olarak belirlendi.

Dünyanın dört bir yanından öğrenim görmek için Türkiye'ye gelen öğrenciler, etkinlikte hem kendi kültürlerini tanıtma hem de başka kültürleri tanıma fırsatı buldu.

Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği (UÖD) Başkanı Rahim Celep, yaptığı konuşmada, dernek olarak Namık Kemal Üniversitesine kendi tercihleriyle gelen farklı ülkeden öğrencilerle beraber olduklarını söyledi.

Celep, Tekirdağ'a gelen öğrencilerin birlik içinde kendi kültürlerini yaşadıklarını ifade ederek, "Kardeşlerimiz ülkelerinden Tekirdağ'a geldiklerinde görevimiz onları yalnız bırakmamak, onlara ev sahipliği etmek, onların kurum kuruluşlarla iletişimlerini sağlamaktır. İlk kurulduğumuz zaman 40 kardeşimiz vardı. 100'e yakın da liselerde öğrencimiz vardı. Bugün ise üniversite ve liselerde 800'den fazla uluslararası öğrencimiz var. Kardeşlerimizin birlikteliği onların bir beraber olmalarını artırmak için dernek olarak etkinliklerimizi sürdürüyoruz." diye konuştu.

Derneğin misafir öğrencilere eğitim hayatları boyunca en iyi şekilde hizmet verebilmek için çalıştığını aktaran Celep, şunları kaydetti:

"Ülkemize gelen bu kardeşlerimize ensar bilinciyle kucak açtık. Onların her türlü dert ve sıkıntılarında yanında olduk. Onlar da ülkelerine gittiklerinde aynı duygu ve düşünceyle hizmet etsinler diye. Bunun sonucunu bu yıl görmeye başladık. Somali'den bir kardeşimiz ülkesine gittiğinde Namık Kemal Üniversitesini, Tekirdağ'ı ve Türkiye'yi anlattı. Onlar bizlerin gönül elçileri oldu."

Öğrenciler, konuşmaların ardından, açtıkları stantlarda ülkelerine özgü ürün, motif ve oyunları sergiledi.


Kaynak: