12 yaşında 7 birinciliği var

12 yaşında 7 birinciliği var

 Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Ahmet Yücel, 4 yıl önce başladığı güreşte bugüne kadar ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 7 birincilik elde etti.

Güreşe 4 yıl önce Gümüşhacıköy Güreş Spor Kulübü'nde başlayan 8. sınıf öğrencisi Ahmet, ilk birinciliğini 2014 yılında Çorum'da katıldığı turnuvada minikler grekoromen stilde elde etti. Ardından katıldığı turnuvalarda peş peşe başarılar kazanmaya başlayan Ahmet, bugüne kadar 6 kez Türkiye birincisi oldu.

Ahmet, bu yıl Konya'da düzenlenen Uluslararası Minikler Yusuf Töreli Mevlana Güreş Turnuvası'nda da kilosunda birinci gelerek başarılarına yenisini ekledi.

Güreş hayatına Amasya Güreş Eğitim Merkezi'nde devam eden Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ata sporunu yapmaktan dolayı gururlu olduğunu söyledi.

Ahmet, "Güreş hayatımda 6 Türkiye, bir kez de uluslararası turnuvada birincilik kazandım. Güreşi seviyorum, severek güreşiyorum. İleride önce Avrupa, sonra da dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum." ifadelerini kullandı.

Spor yapmanın kendisine çok büyük fayda sağladığını vurgulayan Ahmet, vücudunun zinde kaldığını, derslerinde daha başarılı olduğunu anlattı.

İleride beden eğitimi öğretmeni olmayı istediğini belirten Ahmet, "Başarılarımdan dolayı ailem benimle gurur duyuyor, sürekli beni destekliyor, her zaman yanımdalar." ifadesini kullandı.

Güreş antrenörü Ziya Kambur ise 4 yıldır Gümüşhacıköy Güreş Spor Kulübü'nde sporcu yetiştirdiğini söyledi. 

Ahmet Yücel'in altyapı çalışmalarını kulüplerinde yaptığını belirten Kambur, "Ahmet güreşe ilk başladığında gözündeki o ışığı görmüştüm. İnşallah ileride Türkiyemizin gururu olacak. Güreş, çocukların vücut yapıları için çok iyi. İnşallah buradan ileride birçok şampiyonlar çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.