13. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu

ANTALYA (AA) - Antalya'da bu yıl 13'üncü düzenlenecek "İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu"na 30 ülkeden 200 kişi katılacak.Belediyeden yapılan açıklamada,...
13. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu

ANTALYA (AA) - Antalya'da bu yıl 13'üncü düzenlenecek "İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu"na 30 ülkeden 200 kişi katılacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve 20 Ekim'de başlayacak forumun, dört gün süreceği belirtildi.

Forumda turizm ana başlığı altında üç oturumun gerçekleştirileceği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Antalya, Tarihi İpek Yolu'nun deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmasını sağlayan en kritik limanlarından biri. Forum boyunca önemli konular görüşülecek. Daha önce Taşkent, Lanzhau, Almatı, Pyongtaek, Şiraz, Grozni, Gaziantep, Yeosu, Urumçi, Bursa, Kazvin ve Kabil'de düzenlenen forumla İpekyolu şehirleri arasındaki iş birliğinin eski düzeye gelmesi başta olmak üzere şehirler arasındaki ticareti, kültürel ve sosyal etkinlikleri arttırmayı ve dünya barışına katkı sağlamak hedefleniyor."

İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu'na 30 ülkeden 42'si belediye başkanı, ikisi vali 200 kişinin katılacağı bildirildi.

Forumda, "Turizm", "Küreselleşme, "Ekonomi", "Eğitim", "Çevre", "Etik", "Mühendislik", "Eğlence", "Belediye Hizmet ve Yönetişimi" ve Şehir İçi Diplomasi" konularının ele alınacağı aktarıldı.


Kaynak: