13. Uluslararası Fas Hikaye Festivali

13. Uluslararası Fas Hikaye Festivali

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Fas Hikaye Festivali Temara kentinde başladı.

Tunus'un başkenti Rabat'ın 20 kilometre güneyindeki Temara kentinde düzenlenen festivale 18 farklı ülkeden hikaye anlatıcıları katılıyor. Katılımcı ülkelerin yerel halk hikayelerini anlatacakları festival kapsamında geleneksel dans gösterileri, müzik performansları ve kültürel etkinlikler sunulacak.

Uluslararası Fas Hikaye Festivali Düzenleme Komitesi Başkanı Necime Tay Tay Gazali, festivalin açılış konuşmasında, toplumların kültüründe hikayenin önemine vurgu yaparak, "Halk kültür belleğini canlandıran ve sözlü mirasımızın bir parçası olan hikayeler, etnik ve dilsel farklılıklara rağmen ortak manevi değerleri ortaya çıkarıyor." dedi. 

Endonezya'dan katılan ekibin dans gösterisiyle devam eden festivalin ilk gününde Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ekipleri de çöl ve çöl hayatını içeren hikayeler anlattı. 

Suudi Arabistan'ın onur konuğu olduğu festivale, Endonezya, BAE, Yemen, Moritanya, Mısır, Tunus, Irak, Bahreyn, Ürdün, Mali, Senegal, Cezayir, Nijer, Burkina Faso, Sudan, Etiyopya ve Cibuti katılıyor.

Katılımcı ekipler tarafından anlatılan en iyi ilk üç hikayenin ödüllendirileceği festival 3 gün sürecek.