13 yaşındaki kızı kaçırıp 25 bin TL...

13 yaşındaki kız çocuğu, akrabası olduğu iddia edilen kişilerce kaçırıldı. Kız çocuğu için 25 bin TL başlık parası teklif edildi. Duruma isyan eden aile, kızlarını geri getirilmesi için yardım istedi.
13 yaşındaki kızı kaçırıp 25 bin TL...

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde akrabalarının düğününe katılmak için saç boyası almaya giden 13 yaşındaki kız çocuğu, akrabası olduğu iddia edilen kişilerce kaçırıldı. Kız çocuğu için 25 bin TL başlık parası teklif edildi. Duruma isyan eden aile, kızlarını geri getirilmesi için yardım istedi.

Körfez ilçesi Ağadere’de, komşularının düğününe katılma hazırlığı yapan ve saç boyası almak için indiği kent merkezinde akrabaları tarafından kaçırıldığı iddia edilen 13 yaşındaki Berivan Güz’ün ailesi isyan etti. Kızlarının, amca çocukları tarafından kaçırıldığını iddia eden Güz ailesi, akrabalarından kızlarını geri getirmelerini istemelerine rağmen kendilerine başlık parası teklif eden akrabalarından kızlarını geri getirmeyecekleri cevabını aldıklarını ifade ettiler. Anne Sabriye ve baba Rafet Güz, kızlarının geri dönmesi için yetkililerden yardım istediler.

Kızlarının saç boyası almaya çıktığı öğlen saatlerinde 4-5 kişi tarafından bir araca koyularak İstanbul’a kaçırıldığını belirten baba Rafet Güz, “10 günden beri takiptelermiş. Fırsat bulup da kızı nasıl kaçıracaklarını düşünüyorlarmış. Fırsatı da o gün bulmuşlar. Düğün amacıya gelip, kızın da boşlukta olduğu bir an aldılar kızı kaçırdılar. Bunlar benim kendi akrabam ben kızımı istiyorum” dedi.

Kızı ile telefonda görüştüğünü ifade eden baba Güz, “Başkalarından bulduğum telefon numarası ile ben kaçıran akrabalarımı aradım. Dedim, ‘Kızımı getirin’. Onlar da, ‘Nereye şikayet ederseniz eden, kızınızı teslim etmem’ diyerek bana 25 milyar başlık parası teklif ettiler. Kabul etmeyerek kızımı istediğimi söyledim. Ben daha önce de kızım kaçırılacak diye kendisini okula gönderemedim ama buna rağmen kaçırdılar” diye konuştu.
Anne Sabriye Güz ise gören ve duyan herkesten yardım istediğini söyleyerek kızlarının geri getirilmesini istedi.

Aileye kızlarının bulunması noktasında yardımcı olmaya çalışan Roman Konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar da,

“Kocaeli genelinde yaşanan sorunlar bunlar. Küçük çocukların erken yaşta evlendirilmesi Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi. Hele ki kaçırılmış olması ayrıca kötü bir şey. Buradaki arkadaşlarımızdan hiç kimse 13 yaşındaki küçük çocuğunun kaçırılmasını sindiremez, kabul edemez. Yaşantısında uygulayamaz. Türkiye’de bu şeylerin olmaması adına kızların ailesine teslim edilmesini istiyoruz. Tüm STK’ların bu konuyla ilgili çalışmalar yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.