13 yıldır aranan şahıs kovalamaca sonunda yakalandı

Yaklaşık 13 yıldır cinayet olayının faili olarak aranan bir kişi, Gaziantep'te polisin kovalamacası sonucu yakalandı.
13 yıldır aranan şahıs kovalamaca sonunda yakalandı

Yaklaşık 13 yıldır cinayet olayının faili olarak aranan bir kişi, Gaziantep'te polisin kovalamacası sonucu yakalandı. Polisin sıkıştırdığı şahıs, kimliğinin sahte olduğunu itiraf etti. Ekipler yaptıkları incelemede şahsın kimliğinden araç plakası ve evraklarına kadar her şeyin sahte olduğunu belirledi.

Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Vatan Mahallesi 66. Cadde üzerinde içerisinde bir kişinin bulunduğu park halindeki şüpheli aracı incelemek istedi. Plakasının bir kısmı bantla kapatılan ve plakası tahrip edilen otomobili incelemek isteyen ekipler, bir anda hareket ederek kaçmaya başlayan aracın peşine düştü. Polisin dur ihtarına uymayan araç ve içerisindeki sürücü, Vatan Mahallesi 24 Nolu Sokak'ta kıstırıldı. Durdurulan aracın sürücüsünü etkisiz hale getiren ekipler, şahsın kimliğini alarak inceleme başlattı.

Kimlik sahte çıktı

Polisin sorgulamak için istediği kimlikte İbrahim Halil Kerkez ismi yer alırken, ekipler şahsın kimliğinin sahte olmasından şüphelendi. Kimlik ile ilgili geniş çaplı inceleme yürüten ekipler, şahsın kullandığı ismin 2010 yılından itibaren Gaziantep 8. Asli Ceza Mahkemesinden evrakta sahtecilik şuçundan arandığını belirledi. Şahsın çelişkili ifadelerinin ardından şüphelenen ekipler, sorguda şüpheli şahsa suçunu itiraf ettirdi. İfadesi üzerine şahsın gerçek adının Mehmet G. (36) olduğu belirlenirken, şahsın kullandığı aracın plakasının ve evraklarının da sahte olduğu ortaya çıktı

Cinayet suçundan 13 yıldır arandığı belirlendi

Ekipler şahsın gerçek ismi ile ilgili yaptığı incelemede ise daha ilginç ve çarpıcı bilgilere ulaştı. Kimlik ve sürücü belgesinin de sahte olduğu belirlenen Mehmet G.'nin 2004 yılında kasten adam öldürme suçundan Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından arandığı öğrenildi. Ekipler, aracın incelemesinde ise plakanın sahte olduğunu tespit etti. Aracın gerçek plakasını tespit eden ekipler, aracın 3 adet yakalama haciz kararı bulunduğunu öğrendi.

Araçtan tabanca çıktı

Polis tarafından el konularak incelemeye alınan aracın içerisinden ise 1 adet tabanca ile 3 adet şarjör ve 42 adet dolu mermi çıktı. Polis, şahsın kendi fotoğrafının yer aldığı başkası adına düzenlenmiş sahte kimlik ve ehliyet ile araçtan çıkan tabanca, şarjör ve mermilere el koydu.

Mehmet G. emniyet ve adli makamlardaki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

13 yıldır aranan şahıs kovalamaca sonunda yakalandı