130 kişiye Paris'teki gösterilere katılma yasağı

Paris Emniyet Müdürü Cadot, yaklaşık 130 kişinin yarın yapılacak gösterilere katılımının yasaklandığını bildirdi.
130 kişiye Paris'teki gösterilere katılma yasağı

Paris Emniyet Müdürü Michel Cadot, daha önceki gösterilerde taşkınlık yapan yaklaşık 130 kişinin başkentte yarın düzenlenecek protesto yürüyüşüne katılımının yasaklandığını açıkladı.

Cadot yaptığı yazılı açıklamada, ‘’bu kişilerin, çalışma yasa tasarısını protesto eylemlerinde daha önce yaptıkları taşkınlıklar yüzünden polis tarafından sorgulandığını ve mahkemeye sevk edildiklerini’’ bildirdi.

‘’Bu kişilerin şiddet ve kamu malına zarar vermek suçlarından yargılanacaklarını’’ kaydeden Cadot, ‘’mahkeme kararını beklemeden bu kişilerin yeniden gösterilere katılmasına tedbir amaçlı yasak getirdiklerini’ ifade etti.

"Yoğun güvenlik önlemleri alınacak"

Cadot, yarın Paris’te düzenlenecek protesto yürüyüşü için polisin seferber olduğunu ve yoğun güvenlik önlemleri alacaklarını bildirdi.

Çalışma yasa tasarısına karşı çıkan işçilerin geçen ay başlattıkları grevlerin etkisi azalırken, sol eğilimli sendikalar, başkentte yarın düzenlenecek gösteriyle yine seslerini duyurmak istiyor.

Demiryolu, petrol rafinerisi ve temizlik işçilerinin grevleri, aşırı yağışlar nedeniyle oluşan su taşkınları ile birlikte son dönemde ülke genelinde yaşamı olumsuz etkilemişti.

Fransa’da hükümet, ülkenin EURO 2016’ya ev sahipliği yaptığı bu dönemde, grevcileri ‘’sorumsuzlukla’’ suçluyor.