14. Europa Orient & Doğu Batı Dostluk Rallisi

Almanya'dan 11 Mayıs'ta başlayan ralli kapsamında araçlar, yarın Edirne'den Türkiye'ye giriş yapıp İstanbul'a gidecek- Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılında Samsun'un da güzergaha alındığı rallide, Şanlıurfa Göbeklitepe de duraklar arasında yer alaca
14. Europa Orient & Doğu Batı Dostluk Rallisi

ANKARA (AA) - Dünyanın en tanınmış otomobil rallilerinden Europa Orient & Doğu Batı Dostluk Rallisi'nin Türkiye rotası başlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlığın desteğiyle bu yıl 14'üncüsü yapılan Europa Orient & Doğu Batı Dostluk Rallisine 10 ülkeden yaklaşık 90 araç, 35 takım ve 150 sporcu katılıyor.

Avrupa, Türkiye, Kafkasya, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti parkuru olmak üzere 5 etapta yapılan ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sunması beklenen ralli güzergahına, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla bu yıl Samsun da alındı.

Almanya'nın Heilbron şehrinde 11 Mayıs'ta başlayan ralli kapsamında araçlar, 15 Mayıs'ta Edirne'den Türkiye'ye giriş yaparak İstanbul'a gidecek.

Rallide, Samsun'un yanı sıra Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Ankara, Çorum, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Diyarbakır, Batman, Mardin Gaziantep, Osmaniye, Adana ve Mersin geçilecek.

- Göbeklitepe'nin tanıtımına destek

Ralli kapsamında Şanlıurfa'dan da geçilerek, Göbeklitepe'nin uluslararası arenada tanıtımı sağlanacak.

Europa Orient & Doğu Batı Dostluk Rallisi, Türkiye rotası boyunca düzenlenecek etkinliklerle her ilin tarihi ve kültürel güzelliklerinin bilinirliğinin artmasında rol oynayacak.

Kafkasya güzergahı kapsamında Batum'dan sonra İran'a da uğrayacak rallinin son durağı ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olacak.



Kaynak: