15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali sona erdi

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, "Flamenko'dan Anadolu'ya Ekrem Düzgünoğlu" konseriyle sona erdi.
15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali sona erdi

Geçen hafta sonu yapılması planlanan, ancak festival komitesi tarafından "terör olaylarında şehit düşen askerlerin aziz hatırası" dolayısıyla bugüne ertelenen konser, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatro'da yapıldı. 

Çok az sayıda kişinin ilgi gösterdiği konser, katılımın azlığı nedeniyle duyurulan zamandan 1 saat geç başladı.

Sanatçı Ekrem Düzgünoğlu, konser öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin ve Akdeniz'i çok sevdiğini söyledi. 

Festival programını farklı bir projeyle hazırladıklarını aktaran Düzgünoğlu, şöyle devam etti: 

"Biz ilk defa bir şey yapacağız sahnede. 'Flamenko'dan Anadolu'ya' diye bir projemiz var. Bizim İç Anadolu türküleri,  Flamenko tarzına çok yakın şeyler. Biz de Neşet Ertaş'tan dolayı herkes bilir, Neşet Baba'nın da avaz avaz çığlıklarıyla serzenişi vardır. Daha çok İç Anadolu eserleri çalacağız aslında. Türkülerimizi biraz Flamenko havasında söyleyeceğiz. Hem gitar, hem bağlama güzel bir sentez ortaya çıkacak. Uluslararası bir festival olduğu için ayrıca mutluyuz zaten. Böyle bir festivalde olmak bizim için gurur verici. Normalde bizim orkestra anlayışı daha kalabalık. Kendi şarkılarımı söylüyorum fakat uluslararası bir organizasyon olduğu için böyle farklı bir projeyle sahneye çıkacağız."

Ekrem Düzgünoğlu, sahne arkadaşlarıyla uluslararası müzik festivalinde olmanın heyecanı içerisinde olduklarını vurguladı. 

Bir gazetecinin, "Yeni albüm çalışmanız var mı?" sorusunu üzerine Düzgünoğlu, şunları kaydetti: 

"Şu an yeni bir albüm çalışmamız var. Fakat içinde bulunduğumuz Türkiye'nin durumu çok izin vermiyor. Benim de içime sinmiyor. İnsanlar bu kadar sıkıntılarla uğraşırken, şehitlerimiz varken, bu kadar insanlar feryat ederken albüm derdine düşmek açıkçası çok hoşuma gitmiyor. Bugün de buraya gelirken dualar ettik inşallah bir şey olmaz, kötü bir şey yaşanmaz diye. Biraz daha düzelelim, ferahlayalım ondan sonra tabi. Şu an albüm hazır ama biraz bekleyelim diyoruz."  

Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan Düzgünoğlu, az sayıdaki sanatsever için, türküleri Flamenko ezgileriyle seslendirdi.