15 tarım işçisinin öldüğü trafik kazasında kusurlu belirlendi

Manisa'nın Salihli ilçesinde 15 tarım işçisinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, işçileri taşıyan kamyonete çarpan süt tankerinin sürücüsü tek kusurlu bulundu.
15 tarım işçisinin öldüğü trafik kazasında kusurlu belirlendi

 Manisa'nın Salihli ilçesinde 15 tarım işçisinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, işçileri taşıyan kamyonete çarpan süt tankerinin sürücüsü tek kusurlu bulundu.

Geçen yıl 6 Temmuz'da süt tankerinin, Salihli'den Gölmarmara'ya giden 15 işçiyi taşıyan kamyonete çarptığı kazayla ilgili davayla ilgili nihai bilirkişi raporu tamamlandı.

Kamyonete çarparak 15 işçinin ölümüne neden olmaktan tutuklanan ve "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan süt tankerinin sürücüsü Ercan İşleli, kazanın tek kusurlusu olarak gösterildi.

Manisa Barosu Başkanı Avukat Ali Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilirkişi raporunun ayrıntılarını paylaştı.

Savcılığın ilk tuttuğu olay yeri kaza tutanağında süt tankeri şoförünün asri kusurlu, kamyonet şoförü Seydi Aydın'ın ise tali kusurlu olarak gözüktüğünü hatırlatan Arslan, verilen nihai bilirkişi raporuna göre kazada süt tankeri şoförü Ercan İşleli'nin tamamen kusurlu olduğu, kamyonet şoförünün kusurunun bulunmadığı kanaatine varıldığını ifade etti.

Kazanın meydana geldiği Gölmarmara'nın Hacıveliler Mahallesinde yapılan keşife tanker şoförünün de jandarma eşliğinde katıldığını belirten Arslan, bilirkişi heyetinin raporunu mahkeme heyetine sunduğunu ve böylelikle raporun 19 Temmuz'da yapılacak üçüncü duruşmaya yetiştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sanık tanker şoförü Ercan İşleli tam kusurlu olarak bulunmuş, işçileri taşıyan kamyonet şoförü Seydi Aydın ise kusursuz bulunmuştur. Olayın meydana gelmesinde son raporu düzenleyen üçlü bilirkişi, tamamen süt tankeri şoförünü kusurlu olduğu kanaatine varmıştır. Buna nasıl ulaşmıştır, tanker şoförü, kamyonetin geldiği şeride geçerek, kamyonetin seyir halinde bulunduğu şeritte çarpmıştır ve 15 işçimiz vefat etmiştir. Kaza sonucu oluşturulan raporlar doğrultusunda da tamamen kusurlu olduğu ortaya çıkmıştır."