Mohd Manazir

Mohd Manazir

15 Temmuz darbe girişimini atlayan Türkiye her tehlikeyi kolay atlar

15 Temmuz darbe girişimini atlayan Türkiye her tehlikeyi kolay atlar

 

         Dünyada birçok ülkede darbe yapıldı. Bazı ülkelerde darbeciler başardı bazı ülkelerde ise yenilgiye uğradı. Son zamanlarda gelişmekte olan ülkelerde darbeler yaygınlaştı. Özellikle Türkiye ve Türkiye gibi ülkelerde yapılan darbelerin arka planları epey tehlikeliydi bunun en canlı örneği de 15 Temmuz darbe girişimidir. Türkiye eskiden bu yana çok darbeler gördü ancak 15 Temmuz darbe girişimi gibi değil…

15 Temmuz darbe girişimi diğer darbelerden farklıydı

            -Çünkü bu darbede devletin ve milletin düşmanları belli oldu. Siz biz gibi kendilerini Müslüman diyen bir grubun ne olduğunu anladık.

            -15 Temmuz, bizim daha çok tedbirli olmamız gerektiğini söyledi çünkü düşman dışarıdansa tedbir alınmak kolay ancak içimizde olsa onu yakalamak ve ondan gelen tehlikeyi atlamak nihayet zordur.

            -Herhangi bir darbe 15 Temmuz gibi konuşulmadı ve bu darbeden gelen beklentilerini arzu edenlere büyük bir tokat oldu.

            -15 Temmuz darbe girişimi vatandaşların tanklara karşı dik durmaları ve siyasi görüşlerin farklı olmasına rağmen eksiksiz herkesin bir araya gelip bu darbeyi başarısız hale getiren vatandaşları bir daha Türk milletinin birliğini ortaya koymuş ve bir devletin ayakta durması için milletin birliği beraberliği son derece önemlidir.

            Darbe anlamını ne zaman öğrendim?

            15 Temmuz darbe girişimi gecesine kadar "darbe" anlamını bile bilmiyordum. Bilmediğimiz için siz de şaşırıp sözlüğe baksaydın diyebilirsiniz. Tabi ki bilmediğim her kelime için sözlüğe bakarım ve herkes öyle yapmalı. Ancak sözlükten anladığım darbe kelimesinin tam mefhumunu aynı yıl 23 Temmuz'da Türkiye'ye geldiğimde öğrendim. Derler ya doğru haber olayın gerçekleştiği yerden toplanır.

            Medyaların verdiği yanlış bilgileri beni korkuttu

            Şansıma aynı yıl denk geldi. Hindistan'da Türkçe eğitimini devam eden öğrencilerden 6 öğrenci Yaz Okulu için seçildi. Ben çok mutluydum fakat Hindistan havaalanı yetkilileri bir türlü Türkiye'ye gelmeme müsaade etmiyorlardı. Gidemezsin Türkiye bizzat tehlike atında bak şu habere Dışişleri Bakanı birkaç hafta için Türkiye'ye gidiş gelişin durdurduğunu söyledi vs. amma ben gideceğim deyip ısrar ettiğimde izin verdiler. Aslında bu olayı doğru dürüst anlatmayan Uluslararası Medya, içimizde Türkiye'ye karşı büyük bir korku yarattı ve çok üzgünüz ki çoğu medya 15 Temmuz olayda devletin bir politikası olduğunu iddia etti. Ve vatandaşların kahramanlığını anlatmak yerine terör örgütlerini destekledi.

            Peki, Türkiye'yi nasıl buldum

            23 Temmuz'da Türkiye'ye ulaştım. O zamanlarda her taraf halk protesto ederek Türkiye devletine destekliyordu. Tam bir ay Kızılay, Ankara'da ikamet ettiğim için Türklerin vatanına ve bayrağına olan sevgisini iyice anlamıştım. Bu sene 50 ülkeden yaklaşık 500 öğrenci Yaz Okuluna gelmişti biz grup olarak Türkiye'nin farklı şehirlerini gezdik gördük. Gezdiğimiz her şehir bize Türklerin vatanına ve toprağına karşı ne kadar da samimi olduğunu öğretti biz de güzel dersler alarak döndük ve Türkiye'ye olan sevgimiz de arttı.

            Hintli Müslümanların darbeye karşı kaygı ve Türkiye'ye olan sevgi

            15 Temmuz gecesinde arkadaşlarımızla film izliyorduk. Ansız bilgisayar ekranına darbe haberleri gelmeye başladı. Kısa bir sürede bu haber Hindistan'ın her tarafına yayıldı. Sosyal medyada aktif olan üniversite öğrenicilerinin ve Hintli âlimlerin darbele ilgili mesajları telefonlarımızda görülmeye başladı. Gelen her mesaj "Allah'ım, Türkiye'deki Müslümanlara yardım et, Allah'ım, vatan hainlere karşı Türk Müslümanlarına güç ver" Çünkü Türkiye, bu darbeyi atlayamazsa bu sadece Türkiye için değil tüm dünya Müslümanları için büyük bir hasar olacak büyük bir zara olacak. Ve sabah haber aldık ki Türkiye bu darbeyi atlamış bunu duyduktan sonra içimiz rahatladı ve şehitler için camilerde Kur'an okutuldu, dua edildi. Bir Hintli olarak dün gibi bugün de yine yanınızdayız ve ileride de her türlü destekleyeme hazırız. Allah tüm Müslümanları her tehlike ve vebalden korusun ve vatan uğrunda canlarını veren şehitlerin şehadetini kabul etsin! Âmin

 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mohd Manazir Arşivi
SON YAZILAR