’15 Temmuz Fatsa Özgürlük Meydanı’nın ismi resmileşti

Fatsa Hükümet Konağı önündeki meydana, "15 Temmuz Fatsa Özgürlük Meydanı" ismi verildi.
’15 Temmuz Fatsa Özgürlük Meydanı’nın ismi resmileşti

Fatsa Hükümet Konağı önündeki meydana, "15 Temmuz Fatsa Özgürlük Meydanı" ismi verildi.

Konuyla ilgili Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bir açıklama yaptı. 15 Temmuz gecesinde bu memlekette sadece darbe değil bir ihanet olduğunu, bir katliam olduğunu, bir iç savaş başlangıcı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "O yüzden darbe kelimesinin çok hafif kalacağını ifade ediyorum. Bu milletin özgürlüğünü elinden almaları için başlatılmış bir iç savaş başlangıcıdır. O yüzden bizler de o geceyi unutmamak, çocuklarımıza ve torunlarımıza unutturmamak için hem de o gece gözünü kırpmadan vatan için, bayrak için, millet için Allah aşkına göğsünü kurşunlara siper eden, tankların altına yatan şehitlerimizin anısına, gazilerimizin anısına bizde Fatsa'da bir meydanımızda "15 Temmuz Fatsa Özgürlük Meydanı" ismini vermek istiyoruz. İsim karmaşası olmasın diye de başına Fatsa diyoruz. Daha önceki meclisimizde 15 Temmuz mu 16 Temmuz mu diye istişare olmuştu. 15 Temmuz darbe girişimi 16 Temmuz özgürlük ve demokrasinin adı mı diye ifade edilmişti ama sonraki tarihlerde hükümetimizin bir açıklaması ile genel manada bu ve benzeri yerlere verilecek isimlerin 15 Temmuz olarak anılmasına uygun bulduğu için bizler de tekrar teklifimizi 16 Temmuz değil de 15 Temmuz olarak düzenliyoruz" dedi.

Bu ismi verilmek istenilen meydanı 2013 yılında Fatsa Belediyesi olarak yaptıkları Hükümet Konağı önündeki bir meydan olduğunu ifade eden Başkan Anlayan, "O zaman da isim vermekte zorlanmıştır ve kamuoyu yoklaması yapmıştık. Kamuoyu yoklamasında da çok farklı teklifler söylenmişti ama hiçbir teklif ön plana çıkmamıştı. Bu sebeple de isim bulmakta zorlanarak herkesin kolaylıkla söylediği adı Yeni Meydan olarak kalmıştı. Dolayısıyla isimsiz bir meydandı şimdi demek ki bugünü bekliyormuş, bu meydan bu vesile ile Hükümet Konağımız önündeki Yeni Meydan diye ifade ettiğimiz meydana "15 Temmuz Fatsa Özgürlük Meydanı" olmasını şu şekliyle teklif ediyoruz. Bu teklifi 15 Temmuz akşamı itibaren Fatsa'daki Cumhuriyet Meydanı'nda yapmış olduğumuz meydan nöbetlerinde vatandaşlarımızın bize teklifleri bizlerin yapmış olduğu istişareler neticesinde Fatsa Belediyemizin AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne ait bütün belediye meclis üyelerimiz ile beraber istişare ederek her birimizin genel kabulü ile bu teklifi yapıyoruz ve bu teklifi Büyükşehir Belediye Meclisimize "15 Temmuz Fatsa Özgürlük Meydanı" olarak teklif ediyoruz. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

Fatsa Belediye Meclisi AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerin verdiği teklif, Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Buna göre, Yeni Meydan'ın ismi "15 Temmuz Fatsa Özgürlük Meydanı" olarak belirlendi.

Kaynak: