15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Paris'te

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Paris'te AA'nın fotoğraflarından oluşan FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 15 Temmuz Fotoğraf Sergisini inceledi.
15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Paris'te

Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde resepsiyon verildi.

Resepsiyona katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisini inceledi.

Resepsiyona ayrıca Türkiye’nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, Türkiye'nin UNESCO nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ve diplomatik misyon temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış temsilciliklere gönderdiği Cumhuriyet Bayramı mesajı, Paris Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Refik Ali Onaner tarafından okundu.

İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş, AA’nın fotoğraf sergisinin Fransız toplumunun 15 Temmuz hakkında bilgilendirilmesi açısından faydalı olacağını söyledi.

15 Temmuz’un hem Türkiye hem de dünya için milat olduğunu vurgulayan Oğraş, "15 Temmuz’un sadece Paris’te değil, Fransa’nın birçok yerinde anlatılması ve duyurulması lazım çünkü şehitlerimizin hakkını ne bu dünyada ne de öteki dünyada ödeyemeyiz." diye konuştu.