15 Temmuz gazisi yaşadıklarını anlattı

Akşehir Belediye Başkanı Dr.Salih Akkaya'nın oğlu Muhammed Cihad Akkaya da İstanbul'da darbeci askerlerin kurşunuyla yaralanmıştı.
15 Temmuz gazisi yaşadıklarını anlattı

Gazi Muhammed Akkaya dün Mevlana Meydanı'ndaki mitinge katılarak o gece yaşadıklarını anlattı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 2.sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Akkaya, "Bu yaz üstten iki ders almıştım. 15 Temmuz'da da bu sebeple İstanbul'da bulunuyordum. Darbe girişiminin olduğu gece saat 23.15 gibi Şehzadebaşı Camisinde yatsı namazından çıktık. Daha sonra abim aradı ve darbe girişimi olduğunu haber verdi. Biz de hemen yurda koştuk ve televizyondan haberleri takip etmeye başladık. Saat 00.15 gibi Başkomutanımızın halkı sokaklara davet etmesi üzerine biz de yurtta anonslar yaptık ve dışarı çıkmakla bütün sorumluluğumuzu üzerimize aldığımızı beyan ederek yaklaşık 40 kişi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önüne geldik. Askerlere karşı "Ya Allah Bismillah, Allah-ü Ekber" nidalarıyla yürümeye başladık. Biz yürüdükçe askerler geriye çekildi. Geri çekilirken de sürekli havaya ateş ediyorlardı. Yalnız hiç kimse korkmadı. Daha sonra bir uzman çavuşun ateş edin emri üzerine edilen ateşte ilk olarak ben ve bir abi daha yaralandık. O gün orada tam 17 şehit verdik. Daha sonra hastaneye hemen halkın çabalarıyla götürüldük" dedi.

"KANLI AYAKKABIMI YASTIK YAPTILAR"

Hastanede de üzücü anlar yaşadıklarını söyleyen Muhammet Cihad Akkaya, "Sedye kalmadığı için yere serilen çarşafa yatırılan bir yaralıya kanlı ayakkabımı yastık yapmalarını sanırım ömrüm boyunca unutamayacağım. Artık bu yaşananlardan sonra Allah-ü Teala'ya hamd etme makamındayız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum"

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER