15 Temmuz gecesi Suriyeli kendi derdini unuttu

Gazetemize kısa bir söyleyişi veren Gazeteci/Yazar Yaşar Yavuz, son gündemle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.
15 Temmuz gecesi Suriyeli kendi derdini unuttu

Suriye ile alakalı önemli bilgiler veren Yavuz, Türkiye’nin verdiği mücadelenin Ümmet ve kendisi için bir bağımsızlık mücadelesi olduğunu belirtti. İşte o söyleyişi: 

YAŞAR AĞABEY SURİYE'NİN SON DURUMUNU KISACA ÖZETLER MİSİNİZ?

 Suriye direnişi Deraa'da Mart 2011'den bu yana yani yaklaşık 5.5 yıldır aralıksız ve orantısız devam eden dünya'nın en ağır ve en korkunç savaşıdır. Bir iç savaş olarak görünse de aslında başlı başına bir uluslararası güçlerin savaşıdır. Bir yandan ABD, İran ve Rusya gibi kendi çıkarları için savaşan, diğer tarafta çok değil, bir avuç özgürlük isteyen bir halkın savaşıdır. Suriye savaşı dünya'nın en büyük halk hareketidir. Bir başka deyişler Batı Suriye'de 20 milyon insanı kıytırık bir Esed'in koltuğuna kurban etmiştir.

suriye--(1).jpg

MUHALİFLERİN HALEP'TE KUŞATMAYI KIRMASINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? HALEP ESED REJİMİNDEN TAMAMEN TEMİZLENECEK Mİ?

 Muhalifler sadece Halep'i değil, 5,5 yıldır tüm şer güçlerin kuşatmalarını kırmışlardır. Savaş tecrübesi olmayan bir avuç direnişçi dünya'nın en büyük devletlerine, en büyük silahlarına, en korkunç planlarına karşı zafer kazanmıştır. Bugünden sonra muhalifler kaybetseler dahi mazlum halkın gözünde artık zafer kazanmışlardır.

yasar-yavuz-002.jpgDAREYYA'NIN 4 YIL SONRA AÇLIK, ABLUKA, HER TÜRLÜ KİMYASAL SİLAH SALDIRILARINDAN SONRA ESED REJİMİNİN ELİNE GEÇMESİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Aslında Esed'in eline geçen Dareyya'da yıkık binalar ve enkaz yığınlarıdır. Savaşın başlamasından sonra abluka altında kalan ve bugüne kadar Esed'in en korkunç silahlarının yanı sıra açlık ve yoksullukla boğuşan Dareyya halkı Esed'e boyun eğmedi.

TÜRKİYE VE ÖZGÜR SURİYE ORDUSUNUN BERABER CERABLUS'U ELE GEÇİRMESİNE NASIL BAKIYORSUNUZ? BU OPERASYON DEAŞ VE PYD'Yİ SURİYE'DE TAMAMEN YOK EDENE KADAR SÜRECEK Mİ?

suriye--(2).jpgBu operasyonda öncelik Türkiye'nin güvenliğidir. Türkiye'nin sınır boyunda hep bir tehdit olarak duran ve zaman zaman Türkiye'nin içinde bombalı eylemler yapan DAİŞ ve PYD temizlenen kadar bu operasyon devam edecektir. Ancak bu operasyon her ne kadar DAİŞ ve PYD'ye yapılsa da asıl kan kaybeden Esed rejimidir. Çünkü Esed rejimi son 3 yıldır PYD ve DAİŞ'in sayesinde ayakta durmuştur. DAİŞ ve PYD Suriye'de Esed rejimi için İran ve Rusya kadar önemlidir.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ VE ONDAN SONRA DEVAM EDEN SÜRECİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? SURİYE HALKININ BU İHANETE BAKIŞI NASIL OLDU?

suriye--(4).jpg15 Temmuz gecesi yapılanlar asla bir darbe girişimi değildi. Ben "plan deşifre oldu, bu yüzden de darbe girişimi erkene alındı" iddiasına da asla katılmıyorum. 15 Temmuz'da şer güçler bilerek o saati seçti. Çünkü o saate halk sokaklardaydı, bu da iç savaş için yeterli bir sebepti. Ancak İstanbul ve Ankara'da devreye soktukları planı Anadolu'da yapamadılar. Bu yüzden de iç savaş başarılı olmadı. Bundan sonra Türkiye'nin yapması gereken  FETÖ terör örgütünün üstüne tüm gücüyle gitmesidir, ki şimdi bu yapılıyor. Suriye halkı Türkiye'nin 5 senedir kendileri için hem Türkiye’de hem de Suriye içinde neler yaptığını çok iyi biliyor. 15 Temmuz gecesi gerek Suriye halkı gerek direnişçiler başlarındaki savaşı unutarak Türkiye'nin durumunu konuştular. Hatta gece Halep'te Esed güçleri tarafından başlarına varil bombaları yağdığı halde insanlar sokaklara çıktı ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Suriye halkı Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunları kim yada kimler tarafından oynandığını çok iyi biliyor.

SAİD BULUT / YENİ HABER GAZETESİ