'15 Temmuz gecesi tüm İslam ümmetinin dualarını hissettik'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "15 Temmuz gecesi batıdan doğuya, Orta Doğu'dan Orta Asya'ya ve Afrika'dan Amerika'ya kadar tüm dünyadaki İslam ümmetinin dualarını hissettik." dedi.
'15 Temmuz gecesi tüm İslam ümmetinin dualarını hissettik'

ABD'nin Chicago kentinde temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "15 Temmuz gecesi batıdan doğuya, Orta Doğu'dan Orta Asya'ya ve Afrika'dan Amerika'ya kadar tüm dünyadaki İslam ümmetinin dualarını hissettik." dedi.

Bazı temaslarda bulunmak ve 53. Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA) Kongresi'ne katılmak üzere Chicago'ya gelen Kurtulmuş, cuma namazını Cami Vakfı'nda kıldı.

Namaz öncesi cami cemaatine seslenen Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin önce Allah'ın yardımı, sonra Türk milleti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesaretiyle aşıldığını söyledi.

Türkiye'de insanların darbe girişimi karşısında büyük bir özveriyle demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Kurtulmuş, darbecilerin sadece demokratik yollarla seçilmiş hükümeti devirmeyi değil, aynı zamanda bir iç savaş çıkarmayı hedeflediğini ve bu yolla Türkiye'nin yabancı güçlerin işgaline hazır hale getirilmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Gecenin en karanlık anında bile Türkiye için edilen dualara tanıklık ettiklerini belirten Kurtulmuş, "15 Temmuz gecesi batıdan doğuya, Orta Doğu'dan Orta Asya'ya ve Afrika'dan Amerika'ya kadar tüm dünyadaki İslam ümmetinin dualarını hissettik." ifadesini kullandı.

Darbecilere karşı İslam toplumunun tüm üyelerinin desteklerinin farkında olduklarını bildiren Kurtulmuş, omuz omuza bir dayanışma gösterildiğini kaydetti.

Türkiye'nin son 15 yılda gösterdiği siyasi, ekonomik ve toplumsal gelişimin aynı gayretle sürdürüleceğine değinen Kurtulmuş, "Türkiye, İslam toplumunun kalbidir. Osmanlı'nın ve Selçuklular'ın torunları olarak tüm dünyadaki Müslümanların haklarını savunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Zekat Vakfı'nda ABD'li Müslümanlarla buluşma

Cuma namazının ardından ABD'deki en büyük yardım kuruluşlarından biri olan Zekat Vakfı'nda öğle yemeğine katılan Kurtulmuş, bölgede yaşayan Müslümanlarla bir araya geldi.

Kurtulmuş, yemek sonrası yaptığı konuşmada, son 15 yılda gösterdiği başarılarla Türkiye'nin İslam dünyası için adeta bir ilham kaynağı haline geldiğini anlattı.

Bir İslam toplumunun, İslami mirası koruyarak ekonomik gelişimini sürdürmesi ve siyasal sistemini demokratikleştirmesinin mümkün olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, Türkiye'nin bu anlamdaki örnekliğine işaret etti.

Türkiye'nin bu bakımdan attığı devasa adımlarının bazı çevreleri rahatsız ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, ülkenin hızını kesmek için hemen bazı planların devreye sokulduğunu belirtti.

"Özellikle son 3 yılda Türkiye'yi kendi yolundan çevirmek için iç ve dış güçlerin oynadığı oyunları hep beraber gördük." diyen Kurtulmuş, bu adımların sonuncusunun 15 Temmuz'daki darbe girişimi olduğunu hatırlattı.

Darbe girişimini planlayanların, Allah'ın gücü ve Türk milletinin cesaretini unuttuğunu söyleyen Kurtulmuş, "Onlar plan yapmış olabilir ancak Allah, plan yapanların en hayırlısıdır. Biz her zaman ve 15 Temmuz gecesi de Müslüman kardeşlerimizin dualarını yakinen hissettik." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye güçlü kaldıkça tüm dünyadaki Müslüman toplumlara en etkili şekilde destek vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Üsame Cemal de Türkiye'nin İslam dünyası için çok önemli ve değerli bir ülke olduğunu ifade etti.

Toplantıda, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Türkiye'nin Washington DC Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Umut Acar, Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk ve Zekat Vakfı Başkanı Halil Demir hazır bulundu.