'15 Temmuz ile bu saldırıları tertip eden odak aynı odaktır'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantepteki terör saldırına ilişkin "15 Temmuz'u planlayan odakla bu saldırıları tertip eden odak aynı odaktır. Bunun hiçbir şekilde herhangi bir farklılığı söz konusu değildir." dedi.
'15 Temmuz ile bu saldırıları tertip eden odak aynı odaktır'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'daki "Mavi Saray" adlı gemide sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. 

Gaziantep'de yaşanan terör saldırısıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Soylu, Türkiye'nin alçak ve menfur bir saldırıya maruz kaldığını, medeniyetin incisi Gaziantep'in böyle bir saldırıyla maruz kalmasının herkeste derin bir üzüntü yarattığını söyledi. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı, yaralananlara acil şifa dileyen Soylu, olayın ardından devletin bütün gücüyle meselenin üzerinde olduğunu söyledi.

Saldırıların amacının, hedefinin, istikametinin belli olduğunu dile getiren Soylu, "Bunun karşılığında Türkiye'nin de amacı bellidir, Türkiye'nin hedefi bellidir ve Türkiye'nin de istikameti bellidir. 15 Temmuz'u planlayan odakla bu saldırıları tertip eden odak aynı odaktır. Bunun, hiçbir şekilde herhangi bir farklılığı söz konusu değildir." diye konuştu.

"Hayatın olağan akışını bertaraf etmek istiyorlar"

Milletin veraset sahibi olduğuna, güçlü bir iradesini her daim ortaya koyduğuna dikkati çeken Soylu, "Bizim özellikle milletimizden beklentilerimiz şunlardır. Bugüne kadar nasıl metanetle sabırla ve büyük bir verasetle bu meselelere yaklaşılmışsa bugünden sonra da ortak acımızı yine aynı anlayışla kavramaktır. Böyle olacağına da inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in büyük bir mücadele ve bağımsızlık şehri olduğunu vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gaziantep aynı zamanda bulunduğu coğrafya ve ekonomik gücü itibarıyla da Türkiye'miz için ülkemizin önemli bir şehridir. Gaziantep'deki vatandaşlarımıza buradan hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum, özellikle sabırlı olmalarını, birbirlerini daha fazla kucaklamalarını, birbirlerini anlamalarını, bu terörün hedefi olan aramızda çıkarmaya çalıştıkları bu kirli planlara hiçbir şekilde ve hiçbir surette bu provokasyonlara gelmemelerini istirham ediyoruz. Onun için bir düğün gecesi bir mutluluk anında bu davranışın, yapılanın, bu büyük caniliğin ne anlama geldiğini hepimiz net bir şekilde biliyoruz. Hayatın olağan akışını bertaraf etmek istiyorlar. İnsanlarımızı sürekli tereddüt halinde bırakmak istiyorlar ama buna yönelik olarak bu coğrafyanın var olduğu günden itibaren bu coğrafyada bu mücadelelerin bu milletin kudreti ve kuvveti ile devam ettiğini de biliyoruz. Allah milletimizin yardımcısı olsun."