15 Temmuz “Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi” Sincan’da

15 Temmuz "Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi", Lale Meydanı'nda kapılarını açtı.
15 Temmuz “Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi” Sincan’da

15 Temmuz "Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi", Lale Meydanı'nda kapılarını açtı.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Vatanımız, bayrağımız, birliğimiz ve beraberliğimiz için mücadele vererek tarih yazan kahramanlarımızabir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi" Lale Meydanı Fuaye Salonu'nda yüzlerce kişinin katılımıyla kapılarını açtı. Sergide, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, demokrasi mücadelesi veren kahramanların ölümsüzleştirildiği67 fotoğraf yer aldı. O kara gecede yaşanan dehşetingözler önüne serildiği sergide, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Genelkurmay Başkanlığı, Boğaziçi Köprüsü ve Kızılay Meydanı'nda yaşananlara ilişkin görüntülerden oluşan fotoğrafları gören vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Sergideki fotoğrafları tek tek inceleyen Sincan Belediye Başkanı Tuna, "Hepimiz biliyoruz ki 15 Temmuz gecesi TSK içerisindeki bir grup hainin birlik ve beraberliğimize yönelik saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Yaşanan darbe girişimine karşı vatandaşlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla devletini, milletini, bayrağını ve demokrasisini korumak adına meydanlara çıktı. Tanklara, mermilere, bombalara karşı kendini siper etti. Burada yer alan 67 fotoğraf da vatandaşlarımızın bu büyük, onurlu ve cesur mücadelesini bir kez daha gözler önüne seriyor" diye konuştu.

"Vatandaşımızla kol kola meydanlarda ve sokaklarda vatanımıza sahip çıktık" diyen Başkan Tuna, "Vatanımız, bayrağımız, birlik ve beraberliğimiz için meydanlarda mücadele vererek tarih yazan vatandaşlarıma bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Cenab-ı Hakk'a bir kez daha sonsuz şükranlarımızı ve şükürlerimizi arz ediyoruz. Milletimizin kalbindeki korkuyu aldı, hainlerin kalbine saldı. Milletimiz yeniden bir İstiklal Savaşı yeniden bir Çanakkale Savaşı kazanmış oldu" dedi.

Her biri birer kahramanlık ve fedakarlık abidesi olan şehit ve gazilere vefa borcunun asla ödenemeyeceğini ifade eden Başkan Tuna, "Vatandaşlarımız bu hain kalkışma girişimine karşı gösterdiği birliktelik ve dik duruşuyla tüm dünyaya örnek oldu. Tüm dünya hayretler içerisinde ne kadar büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha görmüş oldu. Ben böyle bir milletin evladı olmaktan onur duyuyorum. Tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anarak, şefaatlerini diliyor, Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Canlarını ortaya koyan gazilerimizin de fedakarlıklarını tarif etmek mümkün değil. Tüm gazilerimizi şükranla selamlıyorum" diye konuştu.

Lale Meydanı Fuaye Salonu'ndaki sergi, 30 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: