Ayşe Atsan

Ayşe Atsan

15 Temmuz Ruhu İle Yeniden

15 Temmuz Ruhu İle Yeniden

15 Temmuz 2016...

Türkiye için olduğu kadar dünya için de önemli bir tarih.

Sokaklar ihaneti, insanlar 'vatan nedir' onu gördü!

Şehadetle ve ihanetle buluşanların yolları ayrıldı.

Bir istiklal ve istikbal mücadelesi.

Küller altında kalan kor ateşimiz yeniden gün yüzüne çıktı.

Türkiye, çok darbe ve darbe girişimi yaşadı.

Ancak, böylesine bir alçaklıkla hiçbir zaman karşı karşıya kalmadı.

Yani bir başkaydı 15 Temmuz.İnsanlık dışı bir kalkışma ve asrın ihanetiydi o.Başımıza gelen her musibete ve mükafata hikmet gözüyle bakıyoruz.

Milli Mücadele yıllarında bu topraklara ayak basan işgal kuvvetleri bile böylesine büyük bir vahşet sergilemedi. Türk Milleti, hiçbir zaman esaret altına girmeyeceğini, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini ve ilelebet demokrasiyi muhafaza edeceğini tüm cihana gösterdi.Cumhuriyet, demokrasi, vatan ve millet düşmanı hainlere bu büyük millet fırsat vermedi.

Anafartalar'da doğan Çanakkale ruhu milletin ve ülkenin en zor zamanında yani 15 Temmuz'da yeniden ortaya çıktı.

Darbeye direnen bu ruh Çanakkale Ruhu'dur, Kurtuluş Savaşı Ruhu'dur. Bu ruh milli ve yıkılmaz.Kurtuluş Savaşıyla kurtarılan, Cumhuriyetle kurulan bir memleketin, demokrasinin ve milli iradenin tekrar savunulması.

Siyasi görüşler, yöntemler farklı olabilir fakat aslolan milletin menfaatidir.Yüce milletimiz defalara destan yazdı. Fakat önemli olan kaybettiğimiz canları saygı ve sevgi çerçevesinde anmak. Allah, 15 Temmuz gecesi işgal girişimcilerine karşı göğsünü siper eden kahramanlarımızdan binlerce kez razı olsun.Sosyal maskeleri olan ve egoizmi üst düzeyde yaşayan insanlar sürekli saldırganlık duygusu ile hareket ediyorlar. Toplumda kabul görememiş olmanın verdiği bir ruh durumu olsa gerek.

Sizler 15 Temmuz’da kime karşı vatanı savunduğumuzu bir anlayabilseniz zaten mesele kalmayacak!

15 Temmuz; anlamak isteyen herkese hepsini gösterdi.

Senin topraklarına göz dikip topraklarımda devlet kurmak isteyenlerle el ele kolkola gezmeniz hak öyle mi?Devletin halkını korumak için kendisine teslim edilen silahları kime yönelttiğini, kimlerin hainlere lojistik destek verdiğini, kimlerin hainlere hizmet için ne tür algı operasyonları düzenlediğini, batıya bizi şikayet edenleri, kişisel nefretlerin vatan sevgisinin önüne geçtiğini...

 

Kendisini aydın, sosyo kültürel, sosyo akademik düzeyi yüksek görenler asıl buna çıldırıyor.

Maske düştü kel göründü vesselam.

Türk Milleti artık demokrasiyi, bağımsızlığı, özgürlüğü kimseye borçlu değil. 7'den 70'e her kesimi ile milli iradesine sahip çıkan bir millet. Fitne büyük, oyun büyük, düşman kavi ve hain fakat Allah hepsinden büyük.Bu vatanın evlatlarını ayrıştırmayacak, vicdanlarını tüketemeyecek, kardeşi kardeşe kırdıramayacaksınız.Suçun şahsiliği ilkesi evrensel hukuk kuralıdır. Suç işleyenler ve suça sebep olanlar bir gün mutlaka bedel ödeyecektir. İlahi adalet mühlet verir ama şaşmaz.

Allah bu vatana ve bu vatan evlatlarına bir daha 15 Temmuz gibi bir gün yaşatmasın. Bizi intikamına memur eylesin ve çıktığımız yoldan döndürmesin. Vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet ilelebet var olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Atsan Arşivi
SON YAZILAR