15 Temmuz ruhu yine meydanlarda olacak

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü Türkiye'nin dört bir yanında yapılan etkinlikler ile anılacak. Konya’da Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan etkinliklerde ise halk meydanları tıklım tıklım doldurarak üzerine düşeni yapacak.
15 Temmuz ruhu yine meydanlarda olacak

Türkiye, FETÖ’cü hainlerin kanlı darbe girişimini, şehitlerinin ruhunu şad ederek ve yeniden meydanlarda demokrasi nöbetleri tutarak anacak.  15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümü Türkiye'nin dört bir yanında yapılan etkinlikler ile anılıyor. Konya’da ise hafta boyunca yapılan çeşitli etkinliklerin yanında Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirilecek buluşma ile şehitler bir kez daha anılacak.  Konya halkının yanı sıra, siyasi partiler, dernekler, vakıflar, sivil toplum kuruluşları da 15 Temmuz'u anma adına Mevlana Meydanı'nda olacak.  Konya yine 15 Temmuz 2019 gecesinde Mevlana Meydanı'nı tıklım tıklım dolduracak ve geceyi dualarla tamamlayacak.

"KONYA SABAHA KADAR NÖBETTE OLACAK"

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Konya’da yapılacak programlar 11.00’da Konya Şehitliği ziyareti, 12.30’da Sultan Selim Cami’nde Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası ile başlayacak. Etkinlikler kapsamında Meram Belediyesinin Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışı 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi ile birlikte yapılacak. Yine, Sarraflar Yeraltı Çarşısı’nda da 15 Temmuz fotoğraf sergisi açılacak. 15 Temmuz destanının Konya’daki ana programı ise Mevlana Meydanı’nda saat 20.00’da başlayacak. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar, mehter konseri, 15 Temmuz konulu sinevizyon ve belgesel gösterimleri, ilahiler ve ezgilerin olacağı program, teheccüd ve sabah namazı ile tamamlanacak.

TÜM CAMİLERDE "SELA" OKUNACAK

Saat 20.00’de Mevlana Meydanındaki anma programı ile devam eden anma etkinlikleri saat 00.13’de Konya merkez ve ilçelerindeki tüm camilerde “Sela” okunması ile son bulacak. Türkiye’deki tüm camilerde saat 00.13’de sela okunacağı öğrenildi.

TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI 15 TEMMUZ'DA ÜCRETSİZ

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvayların sefer sayıları artırılacak; otobüs ve tramvaylar 15 Temmuz Pazartesi 08.00 ile 16 Temmuz Salı 08.00 arası ücretsiz olarak hizmet verecek. Otobüsler ana arterlerde 16 Temmuz sabahına kadar seferlerine devam edecek. 15 Temmuz gecesi ile ilgili ulaşım bilgilerine atus.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

"BAYRAK İNMEYECEK, MİNARELER EZANSIZ KALMAYACAK"

15 Temmuz’un Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözü ile canları pahasına vatan müdafaası için meydanlara çıkan kahraman milletimizin büyük zaferlerinden biri olduğunu vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “O gece tüm Türkiye gibi Konya da ayağa kalkmış; belediyelerimizin araçları tüm askeri noktaların giriş ve çıkışlarını tutmuş, hemşehrilerimiz cadde ve meydanları doldurmuştur. On binlerce Konyalı, Başkomutanımız ‘evlerinize dönebilirsiniz’ deyinceye kadar meydanlarda nöbet tutmaya devam etmiştir. Bundan sonra da birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece bu bayrak göklerden inmeyecek, minareler ezansız kalmayacak Allah'ın izniyle” ifadelerini kullandı.

"15 TEMMUZ'DA HEP BİRLİKTE MEVLANA MEYDANI'NDA BULUŞALIM"

Başkan Altay, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hatıralarını yaşatmak, hain girişimini unutturmamak amacıyla her yıl 15 Temmuz’da meydanlarda olduklarını belirterek, “Bu 15 Temmuz’da da inşallah Mevlana Meydanı’nda nöbette olacağız. Tüm hemşehrilerimizi; çoluk-çocuk, genç-yaşlı demeden alana davet ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz bir kez daha tüm dünyaya gösterelim. Bütün şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ