15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz’ın çektiği fotoğraflar NEÜ’de sergileniyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının düzenlediği “Orta Çağ İslâm Dünyasında Seyyahlar ve Seyahatnameleri” uluslararası bilgi şöleni kapsamında Türkiye Ulu Camileri Fotoğraf Sergisi de ziyarete açıldı.
15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz’ın çektiği fotoğraflar NEÜ’de sergileniyor

Bilgi şöleni kapsamında çok başarılı sunumların gerçekleştirildiğini söyleyen Başbakanlık Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Uzman Yardımcısı Evre Sönmez program kapsamında açılan sergiye ilgilin hayli fazla olduğunu anlattı. “Türkiye Ulu Camileri adı altında bir albüm yayınlandı. Bu albümde 118 ulu cami mevcut. Başkanlığın resmi internet sitesinde de 10 bin fotoğraflık bir arşivi tüm araştırmacılar bulabilir. Bu serginin fotoğrafçısı 15 Temmuz Şehidimiz Mustafa Cambaz…”diyen Sönmez, sergiyi tüm Türkiye’de ziyarete açmayı hedeflediklerini kaydetti. 


Sergideki eserlerin görsel anlamda özellikle sanat tarihi ve mimarlık tarihi çalışan öğrenciler ve akademisyenler açısından çok müthiş bir kaynak olduğunu anlatan Sönmez, ziyaretçilerin bu tür sergilerin devamının gelmesini temenni ettiklerini vurguladı.  

02.jpg

01.jpg