15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası

15 Temmuz darbe davalarını takip eden gönüllü müdahil avukatlardan İskender:- "Boğaziçi Köprüsü'nün ismi, '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilerek, tüm darbeci ve dış mihrakların hiçbir zaman başarılı olamayacakları ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet
15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası

İSTANBUL (AA) - 15 Temmuz darbe davalarını takip eden gönüllü müdahil avukatlardan Bedrettin İskender, "Boğaziçi Köprüsü'nün ismi, '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilerek, tüm darbeci ve dış mihrakların hiçbir zaman başarılı olamayacakları ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet payidar olacağı, tarihe altın harflerle kazıyarak ilan edildi." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin, haklarında otuz yedişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davanın 17. duruşması devam ediyor.

Duruşma arasında, 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerin avukatları adına açıklama yapan İskender, Türkiye'de siyasi, ekonomik, eğitim, hukuk ve askeri alanları tam olarak ele geçirmek isteyenlerin, 17-25 Aralık'tan beri açıktan açığa niyetlerini belli ederek, dış uzantıların yerli işbirlikçileri ile birlikte hareket edip 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunduklarını anlattı.

İskender, konuşmasında şunları söyledi:

"Kahraman halkımız ve sağduyulu görevlilerimiz tarafından kanları pahasına vatan toprakları, milletimizin varlığı ve devletimizin bekası korundu. 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştirildiği en kritik yerlerden biri olan Boğaziçi Köprüsü'nde de darbecilere karşı mukavemet edilmiş, köprü teslim edilmemiştir. Toplamda 249 şehit verilen, 2 bin 194 kişinin gazi olduğu bu kalkışmada, Boğaziçi Köprüsü'nde de 2'si polis 32'i sivil olmak üzere 34 şehidimiz ve 424 gazimiz vardır. 25 Temmuz 2016 tarihinde, darbe girişiminin simgesi haline gelen Boğaziçi Köprüsü'nün ismi, ''15 Temmuz Şehitler Köprüsü'' olarak değiştirilerek, tüm darbeci ve dış mihraklara hiçbir zaman başarılı olamayacakları ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet payidar olacağı, tarihe altın harflerle kazıyarak ilan edilmiştir."

Kaynak: