15 Temmuz Şehitleri anısına beste yarışması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 15 Temmuz Şehitleri anısına "Çoksesli Koro Eseri Beste Yarışması" düzenleyecek.
15 Temmuz Şehitleri anısına beste yarışması

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz Şehitleri anısına "Çoksesli Koro Eseri Beste Yarışması" düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce düzenlenecek yarışma ile çoksesli koro repertuvarını dünyadaki profesyonel koroların da icra edebileceği özgün koro eserleri ile geliştirmek, bestecileri nitelikli eserler vermeye teşvik etmek ve yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak amaçlanıyor.

​Yarışmada birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin, seçici kurul tarafından belirlenecek 5 esere de 2 bin 500'er lira mansiyon ödülü verilecek.

Yarışma, 8 esere verilecek 35 bin lira tutarındaki ödüller ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu alanda düzenlenen ilk ödüllü organizasyon niteliği taşıyor. ​Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bütün bestecilerin bir eserle katılabileceği yarışmanın başvuruları, 27 Ocak 2017'ye kadar Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne yapılacak.

Yarışmaya ilişkin bilgilere ve şartname örneklerine, "www.guzelsanatlar.gov.tr" internet sitesinden, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı orkestra, koro ve topluluk müdürlüklerinden, il kültür ve turizm müdürlüklerinden ve konservatuvar müdürlüklerinden ulaşılabilecek.