15 Temmuz şehitleri dualarla anılacak

Konya İl Müftülüğü, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. seneyi devriyesinde tüm şehitlerimizi anlamlı etkinliklerle anacak.
15 Temmuz şehitleri dualarla anılacak
Konya İl Müftülüğü, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. seneyi devriyesinde tüm şehitlerimizi anlamlı etkinliklerle anacak. Şehitler için tüm camilerde ve Kur’an kurslarında hatimlerin yapıldığı bilgisini veren Müftü Poçanoğlu, bütün ilçelerde 15 Temmuz temalı konferanslar düzenleneceğini aktardı. Gençlere yönelik düzenlenecek konferanslarda ise din istismarının ele alınacağı öğrenildi.
 
Konya İl Müftülüğü, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. seneyi devriyesinde tüm şehitlerimizi anlamlı etkinliklerle anacak. Konuyla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “15 Temmuz’da devletimizi yıkmaya, vatanımızı işgal etmeye, milletimizi yok etmeye kast eden ihanet çetesi FETÖ, karşısında necip milletimizin sergilemiş olduğu kutlu mücadele sayesinde istiklal ve istikbalimiz korunmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. seneyi devriyesinde Konya İl Müftülüğü olarak, bu milli ruhun devamı için bir dizi etkinlikler yapıyoruz” dedi.
15-temmuzzz.jpg
 
‘BU BİR ZINDIKLIK HAREKETİDİR’
 
Terör örgütü FETÖ’yü, İslam tarihindeki ‘Zenadika’ hareketine benzeten Poçanoğlu, “Adam hem vatana ihanet ediyor hem de dünyanın her yerinde bu ülkenin ve ülke menfaatlerinin aleyhinde çalışıyor.  Hem dünyanın bütün şer odaklarıyla iş birliği yapıp vatana ihanet ediyor hem de dindarlık iddia ediyor. Bu durum, İslam tarihinde görülen ‘Zenadika’ hareketinin aynısı. Bu hareket ne kadar dindarlık iddia ederse etsin ‘Zenadika’ yani ‘Zındıklık’ hareketine benziyor. Bu zındıkların rol aldığı bir ihanet şebekesidir. Çünkü; dünyanın her yerinde her şekilde ülkemizin aleyhinde çalışan, sadece kendi gruplarını ve kendi amaçlarını hakim kılabilmek için bütün imkanlarla vatanımıza ihanet etmekteler. Bu bir zındıklar hareketidir” diye konuştu.
15-030.jpg
 
ŞEHİTLER İÇİN HATİM YAPILIYOR
 
Konya İl Müftülüğü öncülüğünde şehitler için Kur’an okuma kampanyasını başlattıklarını söyleyen Poçanoğlu, “Bu kapsamda 15 Temmuz 2019 tarihine kadar ilimizdeki her camide ve Kur’an Kursu’nda en az 1 Kur’an-ı Kerim hatmi okunacak. Kurslarımızda öğrencilerimiz, hocalarımız, imamlarımız, müezzinlerimiz, camilerde cemaatimiz, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okuyorlar. Bu hatimlerimiz 15 Temmuz’a kadar bu şekilde devam edecek. 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü öğle namazı öncesi tüm il ve ilçe merkez camilerinde bütün şehitlerimizin ruhuna ithafen Kur’an-ı Kerim ziyafetleri düzenlenecek ve dualar yapılacak” şeklinde konuştu.
 
15 TEMMUZ KARDEŞLİK ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK
 
Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan etkinlikler hakkında bilgi veren Poçanoğlu, “Din görevlilerimizin, hocalarımızın, imam hatiplilerimizin ve Kur’an Kursu öğretmenlerimizin öncülüğünde, Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ve velilerinin katılımıyla vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu etkinlikler yapılacak. Bu kapsamda Kur’an kurslarımızda, il ve ilçe koordinatörleri tarafından Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında 15 Temmuz Kardeşlik Etkinlikleri düzenlenecek” ifadelerini kullandı.
15-t.jpg
 
DİN İSTİSMARI ANLATILACAK
 
Din İstismarı noktasında da çalışmalar yaptıklarına değinen Poçanoğlu, “Din istismarı ile mücadele etmek, gençlerimizi bu konuda Kur’an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile aydınlatmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızdan üst düzey yetkililerin de katılacağı ’15 Temmuz ve Din İstismarı’ konulu konferanslar düzenleyeceğiz. Bunların hazırlıklarını yaptık. 81 il ve 922 ilçede görev yapan gençlik koordinatörleri marifetiyle, cami ve Diyanet Gençlik Merkezleri’nde 15 Temmuz çerçevesinde ülkemizin geleceği olan gençlerimizin bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştireceğiz. Gençlik koordinatörlerimiz tarafından, ‘FETÖ: Din istismarı arkasında gizlenen terör örgütü’ başlıklı bir sunum yapılacak” diye konuştu.
15-temmmm.jpg
 
TÜM İLÇELERDE KONFERANSLAR DÜZENLENECEK
 
Konya’nın tüm ilçelerinde ‘15 Temmuz Ruhu’ başlıklı konferanslar düzenlenecekleri bilgisini veren Poçanoğlu, “Konya İl Müftülüğü’müz bu konuda bir çalışma yaptı. 16 Temmuz Salı günü Saat 14’te KONESOB Konferans Salonu’nda düzenleyeceğimiz programa konuşmacı olarak Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Büyükaslan ve 15 Temmuz Gazilerimiz Musa İlhan ile İbrahim Özen katılacak. Hafta boyunca camilerimizde ve vaazlarımızda; şehitlik, milli irade, vatan sevgisi, gençlik gibi konulardan bahsedeceğiz. Vatan hainliğinin çok büyük bir günah ve çok büyük bir suç olduğunu bir kez daha hatırlatacağız. Cezaevi vaizlerimiz; Ceza İnfaz Kurumları ve Geçici Barınma Merkezleri’nde de 15 Temmuz teması çerçevesinde konferanslar düzenleyecekler” dedi.
 
SALA’LAR ARŞA YÜKSELECEK
 
15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece, saat 00.13’te ülke genelindeki 90 bin camide, yine Konya’daki köy ve kasabalarda bulunan bütün camilerde eşzamanlı olarak Sala’lar verileceğini söyleyen Poçanoğlu, “Hafta boyunca şehitlerimizi anacağız. Başta şehitlik olmak üzere diğer merasimlerde benim ve ilçe müftülerimizin iştirakiyle de toplu halde dualar yapılacak. 15 Temmuz’a kadar olan süreçte hem müftülüğümüzce hem de müftülükler personelince şehit ve gazi yakınlarımız ziyaret edilecek. Şehitliklerimiz ziyaret edilip dualar yapılacak” şeklinde konuştu.
 
“YENİ PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”
 
Konya Müftülüğü olarak yeni projelerin üzerinde çalıştıklarına değinen Poçanoğlu, “Güle Oynaya Camiye Gel projesinde Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle çok önemli bir başarı elde ettik. Bu proje hem Türkiye2ye hem de dünyaya örnek bir proje. Belki de rekorlar kitabına girebilecek ölçekte. Bu sene de çok iyi ve farklı projeler düzenlemeye devam ediyoruz. Bu yıl da yaz kursu öğrencilerimize yönelik bazı projelerimiz var. Yaz kurslarımızda hergün 400 öğrencimizi, belediyemiz çeşitli gezilere ve aktivitelere götürüyor. Yaz kursları ve yaz akademisi öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde bu hizmetten faydalanıyor. Bu noktada Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a da yeniden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
“8. YURT DIŞI DİN HİZMETLERİ KONFERANSI’NI BAŞARIYLA ATLATTIK”
 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Konya’da düzenlenen 8. Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı hakkında da değerlendirmede bulunan Poçanoğlu, “Ulusal çapta çok önemli bir organizasyonu geride bıraktık. Başkanlığımızın, Amerika’dan Asya’ya, Afrika’dan Avrupa’ya kadar yurt dışında 2 bin 500 civarında görevlisi bulunuyor. Dini Mübin-i İslam’ı anlatan, ibadetlerin yapılmasında rehberlik eden, camilerde görev yapan, idareci konumunda bulunan, din hizmetleri müşavirlerimiz, ateşelerimiz ve koordinatörlerimiz Konya’daydı. Bu program, şehrimizin tanıtılması açısından da önemli bir toplantıydı. Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş başta olmak üzere Diyanetimizin bütün üst düzey temsilcileri buradaydı. Ayrıca Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu da toplantıya katıldı. Sayın Başkanımız ve Sayın Bakanımızın bazı önemli açıklamaları Konya’dan yapmış olması da şehrimiz için gerçekten önemli bir hadiseydi. Biz de burada, hem Selçuklu, Meram, Karatay Müftülüklerimizle hem de İl Müftülüğü personelimizle bir ekip çalışması içerisinde olduk. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Organizasyonda hiçbir aksama olmadı. Katılımcılar Konya’da olmanın güzelliğini yaşadılar. Büyük bir memnuniyetle şehrimizden ayrıldılar. Ben özellikle bu konuda bir ekip olarak çalışan ilçe müftülerimize, görevlilerimize; bize katkılarını esirgemeyen Konya Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’a da teşekkür ediyorum. Çünkü bu program şehrimizin temsili açısından önemli bir toplantıydı. İyi bir sınav verdik çok şükür” dedi.
 
SEYFULLAH KOYUNCU/ YENİ HABER GAZETESİ