16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı kuruluyor

Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı, Arıl Mahallesi'nde oluşturuluyor.
16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı kuruluyor

Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı, Arıl Mahallesi'nde oluşturuluyor. 320 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı ile 30 bin fidan daha toprakla buluşturulacak.

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında her yıl Mart ve Kasım ayındaki fidan dikimleri devam ediyor. Yeni dikilecek fidanlarla 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı, Arıl Mahallesi'nde hayat bulacak. Yaklaşık 320 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanın hazırlıkları hızlı bir şekilde sürüyor. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yer düzenlemesinin yapıldığı alan üzerinde yaklaşık 30 bin fidan daha toprakla buluşturulacak. 26 Mart Pazartesi günü saat 11.00'da düzenlenecek olan fidan dikim törenine yoğun katılımın olması bekleniyor.

"Daha büyük bir mutluluk kaynağı olamaz"

16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı'nın mahallelerine kurulacak olmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Aşağı Arıl Mahalle Muhtarı Ömer Faruk Cihan, "Bir mahalle için bu fidan dikiminden daha büyük bir mutluluk kaynağı olamaz. Mahallemize çok az yağış olmasından dolayı bu bölge çorak bir yerdi. Şehitkamil Belediyemiz, bu çorak alanı bize orman olarak kazandırıyor. Başta Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere emeği geçen herkese mahallem adına çok çok teşekkür ediyorum. Allah, kendilerinden razı olsun. Bu tür ormanların yapılmasının devamını diliyorum. Bu boş çorak arazilerin bize faydası olmuyordu. Bugün orman olacak olmasına çok seviniyoruz. Mahalle olarak fidan dikmenin önemini çok iyi biliyoruz. Çorak bir alan inşallah güzel bir orman olacak. İnşallah, gelecek nesillerimize güzel bir orman bırakacağız ki onların bizim arkamızdan dua edeceğine hiç şüphem yok" şeklinde konuştu.

Bi Dünya Yeşil projesine ilişkin değerlendirmede bulunan mahalle sakini Şükrü Çelik, "Ben, 66 yaşındayım. Burası 66 yıldan bu yana böyle çorak şekilde dururdu. Allah, Belediye Başkanımızdan razı olsun. Bu bölgede ağaçlandırma çalışması başlattı. Başkanımızın başlattığı bu çalışma bizim için çok değerli oldu. Mahallemizde nefes darlığı sıkıntısı çeken insanlar var. Bu kişiler, buraya dikilecek fidanların ağaç olmasıyla bu ağaçlardan faydalanacak. Bu işe katkı sunan herkese çok çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı kuruluyor

16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı kuruluyor

16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı kuruluyor

İHA