"16 Nisan, milletimiz için tarihi bir dönüm noktası"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "15 Temmuz’da tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdik. Şimdi 16 Nisan, milletimiz için tarihi bir dönüm noktası. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle güçlü bir yönetim anlayışını sürekli kılalım." dedi.
"16 Nisan, milletimiz için tarihi bir dönüm noktası"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz’da tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdik. Şimdi 16 Nisan, milletimiz için tarihi bir dönüm noktası. 15 yıldır bu ülkeye çok büyük hizmetler yaptık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle güçlü bir yönetim anlayışını sürekli kılalım." dedi.

Bakan Kaya, Şile'de düzenlenen "Sevgi Yürüyüşü"nün ardından esnafı ziyaret edip vatandaşlara çiçek dağıttı.

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı önünde halka hitap eden Kaya, milletin 15 yıldır AK Parti iktidarlarına destek verdiğini, AK Parti'nin de durmadan çalıştığını söyledi.

Ülkeye yapılan hizmetlere ve her projeye hep 'hayır' diyenler olduğuna işaret eden Kaya, "Ama biz milletimize güvendik ve milletimizin verdiği destek üzerine hiç durmadan çalıştık. Marmaray, 3. köprü, Avrasya Tüneli'ni yaptık. Üçüncü havalimanımızın inşaatı hızla ilerliyor. Daha nice büyük projeye, sizlerin desteğiyle imza atmaya devam edeceğiz ama bu ülkenin iyiliğine olan ne varsa bugüne kadar hep 'hayır' diyenler, önünde engel olmaya çalışanlar oldu, olmaya da devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kaya, 15 Temmuz’da Türkiye'nin bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığını, ülkenin işgal edilip bölünmeye çalışıldığını aktararak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla meydanlara inen halkın bunu durdurduğunu hatırlattı. 

"Avrupa’da 'hayır' kampanyalarının hepsine izin veriliyor"

Hollanda'da yaşadıklarından bahsederek "Sizlerin desteği olmasaydı, Avrupa’da o dik duruşu sergileyemezdik" diyen Kaya, şöyle devam etti:

"Ülkemiz güçlendikçe, büyüdükçe ülkemizin karşısındaki düşmanlar da maalesef artıyor. Bugün Avrupa’da 'hayır' kampanyalarının hepsine izin veriliyor. Bakın İsviçre’nin Bern kentinde, parlamentonun önünde sayın Cumhurbaşkanımızı hedef gösteren, Cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayanmış posterlerle terör örgütü mensupları 'hayır' kampanyası yapıyor. Bunlara izin veriliyor. Yine Almanya’da terör örgütleri 'hayır' kampanyaları yapıyor, bunlara izin veriliyor ama benim bakan arkadaşlarım ve ben gittiğimizde, mesela Dışişleri Bakanımızın uçuş izni iptal edildi, biz konsolosluk binamıza dahi sokulmadık. Saatlerce aracın yanında, içinde bekletildik. Ülkemize geri dönmemizi istediler ama biz dedik ki 'Biz vatandaşlarımızla buluşmadan buradan geri dönmeyeceğiz.' Bugün burada nasıl yeni sistemi konuşmak için buraya geldiysem, orada da vatandaşlarımızla yeni sistem hakkında konuşmak için bir araya gelecektik. Gayet barışçıl bir şekilde toplanan insanlarımıza atlarıyla, itleriyle saldırdılar. Hani demokrasi anlayışı? Hani toplanma, konuşma özgürlüğü? Bize parmak sallayarak kadın haklarından bahseden Hollanda, Dünya Kadınlar Günü'nden tam üç gün sonra, kadın bakanı nasıl bir tehdit olarak gördüyse, silahlarını üzerlerimize doğrulttular, orada vatandaşlarımızla buluşmamıza izin vermediler. Acaba niye bu kadar korkuyor bu ülkeler bizim 'evet' kampanyalarımızdan? Lütfen sandık başına gittiğimizde bunu düşünelim."

"Eğer Kandil, İmralı 'hayır' diyorsa, demek ki 'hayır'da hayır yok"

Bakan Kaya, büyük ve güçlü Türkiye için "evet" denilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden rahatsız olan Batı, 'evet' kampanyalarını engelledi. Bakın terör örgütleri, Kandil, İmralı ne diyor? 'Hayır' diyor. Onlar bugüne kadar bu ülkenin iyiliği için bir şey istediler mi? Eğer Kandil, İmralı 'hayır' diyorsa, demek ki 'hayır'da hayır yok. Büyük ve güçlü Türkiye için 'evet' diyeceğiz. Allah’ın izniyle 16 Nisan’a kadar durmadan, yılmadan çalışacağız. Bütün Batının ve terör örgütlerinin birleştiği bir 'hayır' kampanyası var ortada. Bunu anlamayanlara anlatalım." diye konuştu.

Kaya, daha sonra, Engelsiz Şile Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, burada kalanlarla sohbet etti, ailelerinin sorunlarını dinledi.