'Sosyal Sorumluluk ve iş Ahlakı' konuşuldu

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen Ufuk Turu Toplantılarının 16.'sı Kayseri'de yapıldı. 
'Sosyal Sorumluluk ve iş Ahlakı' konuşuldu

Konya Sivil Toplum Kuruluşları tarafından her yıl düzenlenen Ufuk Turu Toplantıları’nın 16.sı, bu yıl 24-28 Nisan tarihlerinde Kayseri’de gerçekleştiriliyor. 

Konya Sivil Toplum Kuruluşlarının her yıl ortaklaşa düzenlediği ve Türkiye’nin önemli organizasyonları arasında yer alan Ufuk Turu toplantıları, 24-28 Nisan tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştiriliyor. Bu yıl 16.’sı düzenlenen etkinliklerde "Sosyal sorumluluk ve iş ahlakı" teması işleniyor.  Birçok akademisyen, yazar ve alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katılacağı konferanslarda; “Sosyal Sorumluluğun Temelleri”, “Aile ve Eğitimde Sosyal Sorumluluk”, “Sosyal Sorumluluk Bağlamında Ekonomi ve İş Hayatı” ile “Yönetim ve Sosyal Sorumluluk” konuları ele alınıyor. Türkiye’nin birçok bölgesinden geniş katılımın olduğu toplantılar, 4 gün sürecek ve 4 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. “16. Ufuk Turu” toplantıları, sonuç bildirgesinin yayınlanmasıyla sona erecek. Etkinlik kapsamında Kayseri ve çevresine kültür gezileri de düzenlenecek. Programın ilk gün oturumuna; Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun ve Hacı Ahmet Özdemir, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Konya STK Platformu İl Başkanı Muhsin Görgülügil, Konya STK Platformu İcra Kurulu Üyeleri, Konya’daki çeşitli sivil toplum kuruluşları, sendikalar, vakıf ve derneklerin başkanları ile üyeleri, iş dünyasından temsilciler ve çok sayıda misafir katıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan program, Konya STK Platformu İcra Kurulu Başkanı Muhsin Görgülügil’in konuşmasıyla devam etti.

“UFUK TURU TOPLANTILARI TÜM STK’LARIN SESİ OLDU”

Konya’da yaklaşık 180 vakıf, dernek, sendika, kurum ve kuruluşun bir araya gelerek kurduğu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun, 27 yıldır faaliyetlerini icra ettiğini hatırlatan Muhsin Görgülügil, “Bu yıl da platformumuzun 16. Ufuk Turu’nu Kayseri’de gerçekleştiriyoruz. 15 yıldır ülkemizin çeşitli vilayetlerinde ve yurt dışında Kosova’da bir marka haline gelen Ufuk Turu toplantılarımızı yapmış bulunmaktayız. 16. Ufuk Turumuza Kayserimizin medar-ı iftiharı Seyyid Burhaneddin Hazretleri ile Konyamızın medar-ı iftiharı Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri’nin ruhları eşliğinde bu toplantımızı icra etmeye çalışacağız. Bundan dolayı hamd ediyorum. 16.sını tertip etmiş olduğumuz Ufuk Turumuzu İçişleri Bakanlığı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Selçuklu Belediyesi ve Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlığı’nın destekleri ile düzenliyoruz. Bu yılki toplantılarımızın ana teması olarak ‘Sosyal Sorumluluk ve İş Ahlakı’ başlığını öne çıkarmış bulunuyoruz. Elbette bu konu başlığı tespit edilirken, ülkemizin sosyal ve ekonomik yönden maruz kaldığı saldırılar etkili olmuştur. Ufuk Turu toplantıları ile ülke genelindeki sivil toplum kuruluşlarının sesi olarak, kardeşliği pekiştirmek gibi önemli görevler icra ettiğimizi düşünüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bugün de ülkemizin ve İslam dünyasının problemleri ve Müslümanları ilgilendiren konuları ele alacağız. Daha önceki toplantılarımızda da Türkiye ve İslam dünyası ile alakalı pek çok konuyu ele almıştık. Bu yıl da panelistlerimiz, ‘Sosyal Sorumluluk ve İş Ahlakı’ konularında sunumlar yapacaklar. Programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve isimlere teşekkür eder, sunum yapacak olan panelistlerimize de şükranlarımı sunarım” dedi.

VALİ TOPRAK, MEMLEKETİNDE KONYALILARA SESLENDİ

Memleketi Kayseri’de selamlama konuşması yapmak için sahneye çıkan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak da, “Aslen Erzincan Refahiye’li olsak da, babam dahi Erzincan’da kalmamış. Biz doğma büyüme Kayseriliyiz. Dolayısıyla burada olmaktan büyük bir memnuniyet ve keyif duyuyorum. Çocukluğum burada geçti. Ailemizin bir kısmı hala burada. Hizmet etmekten müşerref olduğum Konyalı kardeşlerime de ev sahibi olarak hoş geldiniz diyorum. Konya ve Kayseri; tarihi, kültürel, ekonomik ve sosyal açıdan her yönüyle birbirine benzeyen çok önemli iki ilimiz. Bu iki ilimiz, vatan ve bayrak sevgisi üst düzeyde olan, hayırseverlikleriyle birbirleriyle yarışan iki şehrimiz. Konya’da 4 bin civarında STK, vakıf ve dernek var. Keza Kayseri’de de okul, hastane, cami ve bunun gibi onlarca esere katkı veren hayırseverimiz var. Bu iki ilimiz, vakıfçılık ve hayırseverliğin en üst düzeyde olduğu illerimizdir.  Bizim en fazla önem vermemiz gereken şey ahlaktır. Ahlak olmadığı zaman hiçbir şey olmaz. Ticarette olmaz, ekonomi de olmaz, hiçbir şey olmaz. Onun için bizim dinimizin de çok önem verdiği ahlakı önemsemeliyiz. Bu sebeple, ‘Sosyal Sorumluluk ve İş Ahlakı’ başlığını çok önemsiyorum. Bizim ahlakı ayağa kaldırıp, ahlaki kriterlerimizi bırakmamamız lazım” diye konuştu.

“BU MODEL DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK”

Ufuk Turu toplantılarını 180 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek yapmasının önemli olduğuna değinen AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “16.sı düzenlenen Ufuk Turu toplantılarının bugüne kadar sadece 3 tanesine katılamadım. Ufuk Turu toplantılarının istikrarlı bir şekilde devam etmesini önemli buluyorum. Kendi değerleri üzerinde var olan iki şehir Konya ve Kayseri’nin birliktelik göstermesi çok çok önemli. Yöneticilerimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve halkımızın bir arada olması güç veriyor. Bu birliktelik bir model oluşturuyor. Bu modele de, hem bizim ülkemizin hem de İslam coğrafyasının ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“BİRLİKTELİK VE SAMİMİYET ÖNEMLİ”

Ufuk Turu toplantılarında oluşan birliktelik ve samimiyetin yeniden doğuş ve tazelenmeyi sağladığını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Bu birliktelik her şeyden önemli. Başka hiçbir şey yapmaya bile gerek yok. Birbirimizi görmek, tazelenmek, yenilenmek, bilenmek ve istikbale bu doğrultuda yürümek çok önemli” diye konuştu.

SOSYAL SORUMLULUK PANELLERİ BAŞLADI

Programda konuşan Yemen Bakan Müsteşarı Muhammed Suudi, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mücahit Sami Küçüktığlı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bekir Yıldız, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Kayseri Vali Vekili Nail Anlar ve Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş bir teşekkür konuşması yaparak, programın hayırlara vesile olmasını dilediler. Programda, konuşmacı olarak sahneye çıkanlara, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İcra Kurulu üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. 16. Ufuk Turu programlarının öğleden sonra başlayan 1. oturumunda ‘Sosyal Sorumluluğun Temelleri’, ikinci oturumunda ise ‘Aile ve Eğitimde Sosyal Sorumluluk’ başlıklı sunumlar yapıldı. SEYFULLAH KOYUNCU

whatsapp-image-2019-04-25-at-14-31-24.jpeg

whatsapp-image-2019-04-25-at-14-31-23-1.jpeg

whatsapp-image-2019-04-25-at-14-31-23.jpeg

whatsapp-image-2019-04-25-at-14-31-24-2.jpeg

 

whatsapp-image-2019-04-25-at-14-31-27.jpeg

aw685893-06.jpg

aw685893-02.jpg

aw685893-03.jpg

 

aw685893-04.jpg

 

aw685893-05.jpg

 

aw685893-01.jpg

 

aw685893-07.jpg

 

whatsapp-image-2019-04-25-at-14-31-25-1.jpeg

 

whatsapp-image-2019-04-25-at-14-31-25-3.jpeg

 

whatsapp-image-2019-04-25-at-14-31-25.jpeg

 

whatsapp-image-2019-04-25-at-14-31-26-1.jpeg