Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

17 Aralık’ın ardından

17 Aralık’ın ardından

Dün yazımızda Başbakanımızın Konya temasları ile ilgili düşündüklerimizi yazdık. Bugün ise biraz 17 Aralık’tan önceki haftada yaşananlara bakalım.

Öncelikle şunu ifade edelim. Sayın Ahmet Davutoğlu dışişleri bakanı olduktan sonra Konya’da Şeb-i Arus’lar bir başka yaşanmaya başladı. Devletlûmuz Konya’ya tam anlamıyla devleti getirdi. Elbette daha önceki yıllarda da Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Muhalefet liderleri Konya’ya geliyordu ama Ahmet Davutoğlu’muzdan sonra bir başka oldu. Konya’mız Ankara İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en önemli kenti haline dönüştü. Uluslararası anlaşmalar imzalanır oldu, başka ülkelerin Başbakanları, Cumhurbaşkanları Konya’mıza teşrif buyurmaya başladılar.

Şimdi nasıl yapalım da değerli büyüğümüz Ahmet Davutoğlu Hocamızı takdir etmeyelim, nasıl Allah senden Razı olsun, atana anana rahmet demeyelim.

Konunun bir tarafı böyle, Şeb-i Arus haftasında Konya’da yaşananlardan bizim not aldıklarımızı size izah etmeye çalışalım ama inanınız Konya’da yaşananlar bizim yazdıklarımızla da sınırlı değil, onu da ifade edelim.

Konya’ya gelen bazı isimler şöyle,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, YÖK Başkanı Prof Dr Gökhan Çetinsaya, Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Irak, Kerkuk ve Basra Heyeti, Bosna Hersek’ten birkaç farklı heyet vs…

Yani her şeyi ile görkemli bir haftayı geride bıraktık.

Konya Ticaret Odamız, Konya Sanayi Odamız ve Konya Ticaret Borsamızın değerli başkanlarının Konya’da gelenek haline getirdikleri birlik ve beraberliğin sembolü programlardan birisi yine 17 Aralık Pazartesi günü Sayın Başbakanımızın katılımıyla icra edildi.

“Konya Ekonomi Ödülleri 2012” isimli törende Sayın Başbakanımız gerçekten harika bir konuşma yaptı. Özellikle 28 Şubat süreci ile ilgili ifadeleri, Konyalı sanayicileri geçmişten bu güne yaşadığı sürecin müthiş bir tarifiydi aslında. Başbakanımız konuşmasında Elhamdülillah diyerek bitirmişti ve iş adamlarımızın sadece inançları yüzünden nasıl horlandıklarını uzun uzun anlatmıştı bu konuşmasında. Ben de şahsen böyle bir konuşmayı Rabbim bana dinlettiği için bütün benliğimle Elhamdülillah diyorum.

Yerimiz sınırlı yoksa aslında sadece bu törendeki konuşmadan bahsetsek bile inanınız bir yazıya sığmayacak notlarım var belki yine de bir gün o notları sizinle paylaşırız.

Sayın Bekir Bozdağ Ekonomi ödüllerinin verildiği saatlerde bir başka otelde Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile TUSKON tarafından düzenlenen Türkiye Tacikistan İş ve Ticaret Forumu’nda konuşma yapıyordu.

Tabi bu yoğunluk da bu forum biraz gündem dışı kaldı ama ben bu forumun Şehrimize ciddi ekonomik getirilerinin olacağını düşünüyorum.

Tacikistan Cumhurbaşkanı “Konyalı iş adamları bizim oraya gelin yatırım yapın, ihracat yapın” diyor, bunun sıradan bir çağrı olmadığını biliyoruz.

Tabi yine o saatlerde Sağlık Bakanımızda Konya’da birçok hastaneyi gezi, gittiği yerlerde çok önemli mesajlar verdi.

YÖK başkanının gündeminde ise tabiî ki üniversiteler vardı. Bu arada YÖK Başkanımızın sadece Selçuk Üniversitesini ziyaret etmesini yadırgadığımızı da belirtelim. Bu şehirde artık 4 tane üniversite var değil mi?

Evet, bütün bu etkinlikler yapıldığı saatlerde Konya Büyükşehir Belediyemiz de ise Kerkük ile kardeş şehir protokolü imzalanıyordu. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun burada yaptığı konuşmada yine müthiş konuşmalardan bir tanesiydi.

Davutoğlu, “Hepimiz bundan sonra Koneviyiz, Basriyiz, Kerkükiyiz, Belhiyiz. Çünkü aynı kadim medeniyetten geliyoruz. Aynı köklü değerleri paylaştık. Kaderlerimizi de Allah bir eyledi” dedi.

Kerkük bizim için önemli ve bu önemli günlerde bunun da altın çizilmiş oldu.

Konya Büyükşehir belediyesi ayrıca Tacikistan’ın Kulob kentiyle de arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Protokole Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Kulob Belediye Başkanı Abdugaffor Rahmonov imza attı.

Bu arada Kon TV ile Konya FM’in de Bosna Hersek’in Hayat TV ile Radyo Bir kanallarının iş birliği protokolü imzalamaları yine altı çizilmesi gereken önemli olaylardandı.

İki notu daha sizinle paylaşayım, Konya Büyükşehir Belediyesinin Şeb-i Arus programında yapmış olduğu konuşma gerçekten çok müthişdi.

Bilmiyorum Sayın Tahir Akyürek kendi mi yazdı o konuşma metnini? Zannetmiyorum ama Sayın Tahir Akyürek eğer o konuşma metnini yazacak insan ile çalışıyorsa bu bile bence altı çizilmesi gereken bir konudur.

Konuşmada iman, itikat, tasavvuf, Mesnevi, Konya, ölüm, doğum, yaşam her şey vardı.

İkinci husus ise bütün bu süreçte Kon TV’nin başarılı bir prodüksiyon örneğini göstermesi.

Yaptığı canlı yayınlar, programlarında konuları işleme teknikleri ile bence gerçekten başarılı bir imtihan vermiştir Kon TV.

Özellikle canlı yayın tekniğindeki başarısı ile artık çoktan ulusal bir kanal olduğunu göstermektedir.

Dolayısıyla onları da kutluyoruz.

Dediğimiz gibi Rabbimiz daha güzellerini nasip etsin Konya’mıza ama bu yılda güzeldi…

Şükür…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR