18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

İzmir'deki anma etkinlikleri kapsamında Kadifekale Hava Şehitliği'nde tören düzenlendi- Ege Ordu Komutanı Orgeneral Recep:- "Biz buraya geldiğimizde 'Vazifemizi yerine getirebiliyor muyuz?' sorgulaması yapıyoruz esasında. Şükürler olsun ki cevabını da ver
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

İZMİR (AA) - İzmir'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kadifekale Hava Şehitliği'ndeki törene Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, askeri erkan, şehit yakını ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende şehitler için "saygı atışı" yapıldı, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edildi.

Tören sırasında lise öğrencilerinin okuduğu şiirler şehit yakınlarını duygulandırdı.

Şehitlik şeref defterini imzalayan Vali Ayyıldız, mesajında, tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi'nin, yok olacağına inanılan bir milleti yeniden doğurduğuna dikkati çekerek, "Vatanı uğruna gözünü kırpmadan ölüme koşanların torunları bugün de aynı azim ve kararlılıkla vatanını korumaya devam etmektedir. Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal'e kadar uzanan bu büyük mücadele zincirinin her halkasında yer alan, bu toprakları bize vatan yapan, ilahi beratın mühürleri olan şehitlerimizi minnetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Ayyıldız ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

- "Hepimiz şehit olmaya hazırız"

Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, şehit mezarlarının başında Kur'an-ı Kerim okuyan ve dua eden vatandaşlarla sohbet etti.

"Dualarımız, gönüllerimiz her zaman onlarla. Ne mutlu ki böyle aslanlarımız var. Bizler de sıramız geldiğinde onlar gibi bu canı seve seve vermeye hazırız." diyen Orgeneral Recep, bir şehit yakını kadının "Zaten bu can emanet, gerekirse ben de varım." sözlerine üzerine şunları söyledi:

"Bunda şüphe yok. Zaten bütün kadınlarımız bunu ispat ediyor. Dolma sarıyor, atkı örüyor, çorap örüp gönderiyor. Bunların hepsi 'Başka şeyleri de yaparım' mesajı vermektir. Biz buraya geldiğimizde 'Vazifemizi yerine getirebiliyor muyuz?' sorgulaması yapıyoruz esasında. Şükürler olsun ki cevabını da veriyoruz. Bu cennet vatanı onların bize emanet ettiği gibi muhafaza ettiğimiz için huzurluyuz."

Orgeneral Recep, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı’nın mezarını da ziyaret ederek ailesi ile görüştü.

Aileye başsağlığı dileyen Recep, şehidin babası İhsan Palancı’ya "Şehitlerimiz sayesinde bugünlerdeyiz. Hepimiz şehit olmaya hazırız.” dedi.

Şehidin annesi Yasemin Palancı'nın "Oğlum gibi ben de şehit olmaya hazırım." sözlerine Orgeneral Recep, "Bugünlerimiz onların sayesindedir. Ne mutlu ki böyle annelere sahibiz. Sizinle gurur duyuyorum." karşılığını verdi.

Kaynak: