18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Beşir Derneği, "Çanakkale şehitlerimizin sofrasına misafir oluyoruz" sloganıyla kuru ekmek ve hoşaf dağıttı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

İSTANBUL (AA) - Beşir Derneği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Üsküdar Valide Sultan Camisi karşısında "Çanakkale şehitlerimizin sofrasına misafir oluyoruz" sloganıyla kuru ekmek ve hoşaf dağıttı.

Beşir Derneği, tüm Türkiye'de "Çanakkale şehitlerimizin sofrasına misafir oluyoruz" sloganıyla Çanakkale ruhunu yeniden hatırlatma ve yaşatma amacıyla program düzenledi.

Derneğin Anadolu Yakası Bölge Müdürü Ömer Bostan AA muhabirine yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferi'nin üzerinden 103 yıl geçtiğini ancak ecdadın "Çanakkale Geçilmez" diyerek vatan uğruna canını hiçe sayarak verdiği mücadele, yazdığı destan ve ortaya koyduğu ruhun asla unutulmadığını ve unutulmayacağını ifade etti.

Bostan, "Dernek olarak tüm Türkiye'de 'Çanakkale şehitlerimizin sofrasına misafir oluyoruz' sloganıyla 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük'ün 1915 yılında Çanakkale cephesindeki yemek listesi olan kuru ekmek ve kuru üzüm hoşafını, bir nebze de olsa o tadı tadabilmeleri, o günü yaşamaları adına meydanlarda dağıtıyoruz." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili olarak müjdeli haberi de aldıklarını belirten Bostan, "TSK'nin Afrin'i ele geçirmesinin böyle bir güne denk gelmesi bizleri çok mutlu etti. Başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun." diye konuştu.

Kaynak: