181 aşiretten teröre karşı ortak bildiri

Teröre karşı tepkilerini göstermek için Van'da bir araya gelen 181 aşiret teröre karşı ortak bildiri yayımladı.
181 aşiretten teröre karşı ortak bildiri

Teröre karşı tepkilerini göstermek için Van'da bir araya gelen 16 ilden  181 aşiretin teröre karşı ortak bildiri yayımladı.

Teröre karşı yayınlanan ortak bildiride, "Bizim için devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, tartışma konusu yapılmayacak bir durumdur. Bizi parçalamayı, birbirimizden ayırmayı amaçlayan her türlü teşebbüs karşısında irademizi ortaya koyacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. PKK terör örgütünün eylemlerini lanetliyoruz. Terörün karşısında, meşru siyasetin yanında saf tutmakta kararlı olduğumuzu beyan ediyoruz. Silahlı bir terör örgütünün, bölge insanının geleceğini tahakküm altına almasına rıza göstermeyeceğiz." ifadelerine yer verildi.

"Bu halkın halis duygularını maksadı dışında kullandılar"

Bildiride ayrıca "7 Haziran 2015 seçimlerinde 'Kürt siyasetçisiyim' diyen misyona, bize 'bu memlekette kanı, gözyaşını durduracağız. Bizleri destekleyin' tekliflerine karşılık bu milletin birçok yerinden 6 milyon oyla destek sunuldu. Bu desteği, bu halkın halis duygularını maksadı dışında kullanmaya başladılar. Hendek siyasetini destekleyerek bizleri hayal kırıklığına uğrattılar."denildi.