19 Eylül Gaziler Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Kamçı, mesajında, şehitlik ve gaziliğin milletin...
19 Eylül Gaziler Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kamçı, mesajında, şehitlik ve gaziliğin milletin gönlündeki en yüce makamlardan olduğunu, devletini, milletini canından aziz bilerek bu şerefli makamlara yükselmiş şehit ve gazilerle milletin gurur duyduğunu ifade etti.

Şehitlik ve gaziliğin milletin gönlündeki en yüce makamlardan olduğuna dikkati çeken Kamçı, şunları kaydetti:

"Gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan nadide abideleridir. Geçmişle gelecek arasında bağ kurarak, geçmişten ders çıkarıp geleceğe güvenle bakabilmenin temsilcileridir. Bu topraklar bizlere onlardan nasıl emanet ise, onlar da vatanımızın bizlere yüce bir emanetidir. Bizler şehit ve gazilerimizin sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımızın şuurundayız. Onlara hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte huzur ve mutluluklar diliyorum."

Kaynak: