'19 Haziran bizim için yok hükmündedir'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Yargıtay karar verse de, 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 'Oyuna gelme, kurultaya gel' sözleriyle 19 Haziran’a davetiye çıkaranlar yalandır, dolandır." dedi.
'19 Haziran bizim için yok hükmündedir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yargıtay karar verse de 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 'Oyuna gelme, kurultaya gel' sözleriyle 19 Haziran’a davetiye çıkaranlar yalandır, dolandır. Çünkü bizim 6’ncı olağanüstü büyük kurultayımız 10 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacaktır" dedi.

Bahçeli, MHP İzmir İl Başkanlığının tarihi havagazı fabrikasında düzenlediği iftar programında partililerle bir araya geldi. İftarın ardından konuşan Bahçeli, milli mücadele yıllarının en canlı şahidi olan İzmir'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

İzmir'in hiçbir zaman oyunlara taviz vermediğini belirten Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün ağır tehditlerle karşı karşıya olduğunu, ülkenin pek çok sorunu bulunmasına rağmen siyasi iktidarın başkanlık, yarı başkanlık olmadı partili cumhurbaşkanlığını getirme gayretinde olduğunu öne sürdü.

Bahçeli, "İzmir'in vekaletini yüklenen ancak İzmir'in hassasiyetlerine oldukça yabancı duran yeni başbakanın birinci görevi de bu olmuştur." dedi.

"Pensilvanya oyundadır"

1 Kasım'dan sonra tedavüle sokulan yeni oyunla, bu kez kaleyi içten ele geçirme işine koyulanlar olduğuna değinen Bahçeli, "Siyasette gezmediği kapı kalmayan bazı isim ve şahsiyetler MHP’de hak iddiasında bulundular. 47 yıllık mücadelemizde hiçbir pay ve alın teri olmayan paradigmacılar imza toplayarak, il il dolaşarak Türkiye’nin en nazik döneminde partimizi meşgul ettiler." dedi.

Bunların, okyanus ötesinin siyasi hedef ve tasavvurlarını MHP’ye taşımak için kurye olarak seçildiklerini savunan Bahçeli şöyle konuştu:

"Piyon oldukları oyunun asıl gayeleri, siyasi çizgimizi saptırmak, MHP’yi marjinal konuma getirerek siyasetten tasfiye etmek, Türkiye üzerinde iğrenç emelleri olan çevrelerin dümen suyuna sokmaktır. Türk düşmanları, satılmış kalem ve siyasetçiler, bazı medya ve sermaye sahipleri, paralel artık ve küresel şiddet cephesi bu oyunun ana karargahındadır. Pensilvanya oyundadır. Kaçak saray oyundadır. İktidar oyundadır. PKK, DHKP-C oyuncuların arkasındadır."

"Kiralık simalar"

MHP'nin içinde devşirilen bazı kiralık simaların olduğunu söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"İsimleri kriz ve kavgalarla anılmış bir kısım eski siyasetçiler oyunun merkezindedir. Şu anda MHP’yle uğraşmadık neredeyse hiçbir çıkar lobisi kalmamıştır. Sahte ülkücüler, çıkarı, davasından büyük olan Truva atları, milletvekili adayı olmadıklarından dolayı birden bire kurtarıcı rolüne soyunmuş sanal kahramanlar, alayı birden değişimci kesilmişlerdir."

Gemlenemeyen ihtiraslarıyla MHP’yi kontrol etmek isteyenlerin 19 Haziran'da olağanüstü kurultay yapmaya çalışacağını belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Merhum Galip Erdem’in ifadesiyle, ülkücü geçinenlerle, ülkücülükten geçinenler çıldırmış gibi tarlalara doluşmuş, tellerden tutunmuş, MHP’yi boğmaya teşebbüs etmişlerdir. Yargıtay karar verse de 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 'Oyuna gelme, kurultaya gel' sözleriyle 19 Haziran’a davetiye çıkaranlar yalandır, dolandır, riyadır, aldatmadır. Çünkü bizim 6’ncı olağanüstü büyük kurultayımız 10 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacaktır. Tüm delege kardeşlerimi 10 Temmuz’da Ankara’ya oyunu bozmaya çağırıyorum."